Goran Kodelja: Prvi v turizmu

Po treh desetletjih dela na vodilnih in vodstvenih mestih v gospodarstvu se je Vipavec Goran Kodelja letos odločil preizkusiti v politiki in kandidirati za vipavskega župana .

Goran Kodelja
Goran Kodelja 

Kodelja je prepričan, da ima občina velik potencial za nadaljnji razvoj. “V Evropi in svetu postajajo čedalje bolj priljubljene podeželske destinacije, ki se ponašajo z naravnimi danostmi, bogato vinsko tradicijo in vrhunsko kulinarično ponudbo. Naša občina premore vse to in cilj, ki si ga ambiciozno, vendar hkrati povsem realno, postavljamo, je, da na področju vinsko-kulinaričnega turizma postanemo destinacija številka ena v Sloveniji,” poudarja Kodelja.

Kot pravi, si je v gospodarstvu nabral veliko dobrih izkušenj, ki mu bodo v pomoč tudi pri vodenju občine, če bo na volitvah zmagal. Ustvariti želi okolje, ki zagotavlja prijetno bivanje, kar je, kot pravi, ena od temeljnih nalog vsake lokalne skupnosti. V boj se podaja s programom, za katerega je prepričan, da je razvojno naravnan.

Čeprav je večino dosedanjega dela res posvetil gospodarstvu, donedavni direktor sevniške tovarne Lisca v politiki ni popoln novinec. Leta 1994 je na listi SDS uspešno kandidiral za svetnika vipavskega občinskega sveta in bil imenovan tudi za njegovega predsednika.

Aktiven pa je bil tudi v društvenem življenju. Sredi devetdesetih je bil med navdušenci, ki so oživili Nogometni klub Vipava in kot njegov predsednik vodil gradnjo kompleksa ob vipavskem nogometnem stadionu.


Najbolj brano