Emil Rojc: Že preizkušeno

Emil Rojc je zadnja dva mandata ilirskobistriški župan. In čeprav njegovo vodenje občine spremljajo številne razprtije in delitve, kar mu očitajo tudi politični nasprotniki, verjame, da lahko ponovno zmaga, saj pri volilcih šteje opravljeno delo.

Emil Rojc Foto: Leo Caharija
Emil Rojc Foto: Leo Caharija

“Če smo bili ob osamosvojitvi priča, kako hitro in preprosto je mogoče izgubiti gospodarsko močno občino, se sedaj soočamo z dejstvom, kako počasna in zapletena je pot nazaj. Žal bližnjic do uspeha v življenju ni, zato je pomembno, da si občinski organi realno določijo prioritete,” je zapisal v nagovoru občankam in občanom in dodal, da je podpora njegovi kandidaturi jamstvo za nadaljevanje preizkušene občinske politike za razvoj v dobrobit ljudi. V zadnjem mandatu se je po njegovem v občinskem svetu namreč pokazalo, da v politiki ne moremo soditi na osnovi besed, ampak dejanj.

O svojem programu za naslednji mandat za PN Rojc, ki v zadnjem obdobju ne komunicira niti z nekaterimi drugimi mediji, sicer ni želel govoriti. “Delate za napačen časopis,” nam je odvrnil, ko smo ga vprašali, kaj so glavne programske točke. Je pa že napovedal, denimo, podporo gospodarstvu z nadaljevanjem posodobitve in širitve industrijskih con, uresničevanje prometne strategije z ureditvijo mreže kolesarskih poti v skladu s ciljem, da kolesarjenje postane pomembnejši turistični produkt občine, in prenovo vodovoda med Ilirsko Bistrico in Rodikom, za kar je že zagotovljen evropski denar.


Najbolj brano