Elena Zavadlav Ušaj: Boljši svet

Elena Zavadlav Ušaj je v zadnjih letih bila v mestni občini članica sveta več javnih zavodov na področju kulture in v tem mandatu odbora za kulturo, šolstvo in šport. V občinskem svetu ni sedela.

Elena Zavadlav Ušaj
Elena Zavadlav Ušaj 

Pod žaromete je prvič stopila na letošnjih državnozborskih volitvah, kjer je na listi SDS v volilnem okraju Nova Gorica I dosegla 26,13 odstotka glasov in za seboj pustila vse tekmece. Kot pravi, ji je to dalo zagon za kandidaturo za novogoriško županjo.

Solkanka, ki z družino živi v Novi Gorici, je poznavalka področja lokalne samouprave. Zaposlena je na Ajpesu, kjer svetuje podjetnikom pri njihovem poslovanju. Čeprav že 28 let dela v javnem sektorju, nima tega občutka, saj se ves čas ukvarja s področjem podjetništva, pravi. Prav zato poleg večjega posluha za potrebe in ideje ljudi poudarja, da mora občina bistveno bolj pomagati gospodarstvu: “Znižati je treba nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, omogočiti odlog plačila komunalnega prispevka in subvencionirati obrestne mere kreditov.”

Pri svojem delu sodeluje tudi pri projektnih in strokovnih skupinah za prenovo poslovnih procesov v smeri izboljšav in poenostavitev postopkov v Ajpesu in na ministrstvih ter predava na konferencah.

V prostem času je ljubiteljica narave in športa ter dejavna skavtinja. Ni naključje, da so njen moto, s katerim nastopa tudi na teh volitvah, besede ustanovitelja skavtskega gibanja: Poskusite zapustiti ta svet za spoznanje boljši, kot ste ga prejeli.


Najbolj brano