Boštjan Bizjak: Zgodba o uspehu

Boštjan Bizjak, Postojnčan štajerskih korenin, je javnosti najbolj znan kot nekdanji direktor Lipice turizma in vršilec dolžnosti direktorja Kobilarne Lipica, ki je uspel obrniti dotedanje negativne trende.

Boštjan Bizjak Foto: Marica Uršič Zupan
Boštjan Bizjak Foto: Marica Uršič Zupan

Čeprav je trenutno zaposlen v Kovinoplastiki Lož, je tudi sicer najbolj doma na področju turizma, iz katerega je tudi magistriral in doktoriral, predaval pa je tudi na Fakulteti za turizem.

Kot poznavalec področja trdi, da bi bila Postojna lahko zgodba o uspehu, a se kljub vsem visokoletečim besedam in obljubam v zadnjih osmih letih, odkar je prvič kandidiral za župana, po njegovem mnenjuv turizmu ni nič zares premaknilo. Tudi zato kandidira ponovno. Ravno razvoj turistične infrastrukture, na primer izgradnja bazena in večnamenske športne dvorane ter ureditev rekreacijskih poti po mestu in v okolici, bi po njegovi oceni prebivalcem omogočili boljše bivanjske pogoje in možnost za dodatni zaslužek.

Zavzemal se bo tudi za zaprtje vadišča Poček in pocenitev občinskih taks, saj je njegov cilj v Postojno privabiti investitorje in omogočiti mladim družinam lažjo in cenejšo izgradnjo doma. Za dnevne migrante bi uredil centralno parkirišče in omejil pooblastila redarske službe, “katere edina naloga ne more biti kaznovanje občanov in polnjenje občinskega proračuna”. Bizjak pravi, da je treba občino voditi kot podjetje. “Pošteno, transparentno in racionalno.”


Najbolj brano