Anton Harej: Za mlado podjetnost

Pri svojih 41 letih je Anton Harej relativno mlad kandidat, a ima za seboj že kar nekaj političnih kilometrov. V preteklem mandatu je sedel v mestnem svetu, preizkusil pa se je že tudi na prejšnjih županskih ter na parlamentarnih volitvah.

Anton Harej
Anton Harej 

Harej je domačin. Zrasel je v Dornberku, kjer tudi živi in se dejavno vključuje v kulturno in društveno življenje. Poglobljeno poznavanje svojega okolja je tudi v veliki meri zaznamovalo vsebino njegovih svetniških vprašanj in pobud. Ker je bil cel mandat v nekakšni opoziciji, v lokalni politiki morda ni prišlo do izraza njegovo več kot koristno strokovno znanje. Harej se namreč na službi vlade za razvoj ukvarja s kohezijskimi sredstvi.

Osredotoča se na gospodarstvo. “Na tem območju vidimo veliko startupov, mladih, mikro in malih podjetij, ki kažejo želje po širitvah. Zato bomo zagotovo potrebovali obrtno-podjetniško cono,” meni. Za povezovanje se zavzema tudi na področju kmetijstva. Podeželje nasploh je ena od priljubljenih Harejevih tem. Delovanja krajevnih skupnosti se tiče tudi njegova zamisel, da bi zaposlili gradbenega sodelavca, ki bi se ukvarjal z manjšimi naložbami na KS.

In ni nenavadno, da je v svoje temeljna programska izhodišča vključil tudi zmanjšanje vodarine. Harej je bil namreč v preteklem letu med tistimi svetniki, ki so glasno kritizirali cenovno politiko družbe Vodovodi in kanalizacija. Ter vztrajal tudi pri zoprnih vprašanjih o poslovanju in stroških podjetja.


Najbolj brano