Andrej Sila: Zbuditi Sežano

Andrej Sila se je v lokalno politiko vključil pred štirimi leti, ko je bil kot kandidat na svoji listi izvoljen v občinski svet. S kandidaturo za župana želi tokrat stopiti še stopnico više.

Andrej Sila Foto: Leo Caharija
Andrej Sila Foto: Leo Caharija

Program je osnoval na dveh glavnih točkah - turizmu in gospodarstvu. “V obrtništvu in podjetništvu je Sežana veliko zamudila, zato je treba zdaj privabiti podjetnike - z ureditvijo obrtne cone, olajšavami pri komunalnem prispevku, subvencijami ...” V turizmu bo Kras prepoznaven le kot enotna destinacija, ne glede na občinske meje, meni, in stavi na povezovanje.

Zagovarja enakomeren razvoj mesta in vasi, sinergijo vseh starostnih skupin, v Sežani želi povečati število prireditev in jo tako “zbuditi”. Na področju športa bi ponudil čim več različnih dejavnosti, zgradil bi 25-metrski plavalni bazen in uredil igrišče z umetno travo. Sežana potrebuje še eno osnovno šolo, pravi.

Sila živi v stiku z naravo, prizadeva si za njeno ohranjanje, za kraško krajino in dejavnosti, ki je ne bi ogrožale.

Zaposlen je kot vodja odseka za gozdne živali in lovstvo pri Zavodu za gozdove, je tudi lovec in predsednik Brkinsko-kraške lovske zveze.

Vsako delo, ki se ga loti, želi dokončati, in vztraja, dokler mu ne uspe: “Tako me je naučil oče.” Tudi sicer je družina njegova opora in podpora, ponosen je na svoja otroka, enega s posebnimi potrebami in aktivno športnico, žena pa je prva podpisana pod njegovo kandidaturo.


Najbolj brano