Saša Likavec Svetelšek: Uresničene in nove obljube

“Imam še ogromno volje,” je ob začetku volilne kampanje, v kateri se poteguje za svoj drugi mandat, dejala Saša Likavec Svetelšek.

Saša Likavec Svetelšek Foto: Petra Mezinec
Saša Likavec Svetelšek Foto: Petra Mezinec

“Odprtih imamo toliko stvari, da jih je več kot dovolj za prihodnja štiri leta.” In našteje: pločniki in krožišče v Markovščini ter Gradišču, krožišče na Kozini (pri Jadranu), mladinski center pri novem parku Žaga na Kozini, Mestni trg, večnamenska športna dvorana pri šoli, nogometno igrišče z atletsko stezo, vodovod Brkini, parkirišče za avtodome v Hrpeljah, mitski park Rodik, gasilski dom Materija, vrtec Materija ...

Pred štirimi leti, ko jo je iz pisarne direktorice občinske uprave v župansko pisarno pospremila najvišja volilna podpora na Primorskem (79,92 odstotka), je v dar dobila metlo, vile in kuhalnico. Pometala ni, saj, kot pravi, tako z upravo kot s krajevnimi skupnostmi zelo dobro sodeluje. Precej več je uporabljala kuhalnico in skuhala kar nekaj golažev na različnih prireditvah. Kot največji uspeh zadnjih let izpostavlja: “Uspeli smo ohraniti standard, ki smo ga imeli, na področju družbenega življenja in sociale, uvedli smo spodbude za prve zaposlitve, reševanje stanovanjskega problema, subvencioniranje malih čistilnih naprav, obnove sakralne dediščine ... Na področju investicij pa mislim, da smo - razen doma za starejše na Kozini - uspeli uresničiti vse, kar sem obljubila.”


Najbolj brano