Erik Modic: Kras naj bo živ

Erik Modic kandidira s podporo volilcev in brez svoje liste. Tudi zato, ker je prepričan, da lahko bodoče člane občinskega sveta prepriča za delo v skupno dobro Občine Komen.

Erik Modic
Erik Modic 

Želi preprečiti odhajanje mladih iz občine in ustvariti boljše pogoje za vse generacije. V občinski upravi Občine Komen je 55-letni Modic zaposlen 18 let. Je tisti človek, ki je zadolžen za evropske projekte in večje investicije. Delovanje občine in različne prijeme županov dobro pozna. “Občina dosega najboljše rezultate takrat, ko dela za vse ljudi enako in v sodelovanju z njimi. Naloga župana je povezovati ljudi, jim prisluhniti in če se le da tudi pomagati,” je o svojem pogledu na županovanje povedal Modic.

Je fizik in magister mednarodnih odnosov. Velik del življenja je preživel v Nemčiji, kjer je spoznal tudi svojo ženo. Pred dobrimi dvajsetimi leti sta se preselila na Kras, v Kobdilj. Poleg družine - imata dva odrasla otroka - sta na posestvu ustvarila še večji okrasni vrt in dva turistična apartmaja.

Za kandidaturo se je odločil tudi zato, da pomaga premagati največje težave komenske občine: upadanje števila delovno aktivnih prebivalcev, pomanjkanje delovnih mest in odhajanje mladih. “Preprečiti želim, da bi naš Kras postal mrtev muzej, kjer bodo obiskovalci občudovali njegovo bogato kulturno dediščino, medtem ko izginja življenje. Ustvariti je potrebno privlačnejše življenjske pogoje. Za vse nas gre. Za Kras, ki živi.”


Najbolj brano