Branka Škrlj: Za trajnostni razvoj

Branka Škrlj je v občinsko politiko prvič vstopila na nadomestnih volitvah za divaški občinski svet februarja lani, kjer je zbrala le šest glasov manj od protikandidata, bivšega župana Matije Potokarja.

Branka Škrlj
Branka Škrlj 

Otroštvo je preživela v Slopah pri Kozini, sedaj pa živi v Danah. Od nekdaj je aktivna na različnih področjih, zato občino in njeno delovanje dobro pozna. Zavzemala se bo za večjo vključenost nevladnih organizacij v delo občine in oživitev vaških domov.

Njen moto je: “Vse se da, če se hoče.” Svoj program, s katerim nastopa na volitvah, je strnila v enajst točk. Med drugim bi morala občina po njenem mnenju razvijati turistični potencial že znanih znamenitosti, kot so Škocjanske jame in Divaška jama, pa tudi drugih krajev: “Spodbujati je treba razvoj turizma na podeželju. Zavzemam se za trajnostni razvoj Brkinov, Vremske doline, Senožeškega podolja in ostalih krajev.”

Divača bi morala dobiti obvoznico, potrebna je tudi ureditev Kraške ceste, je prepričana Škrljeva. Branka Škrlj je profesorica biologije in gospodinjstva na Osnovni šoli Miroslava Vilharja v Postojni ter zagovornica zdrave prehrane in aktivnega načina življenja. 16 let je bila šolska sindikalistka, štiri leta pa članica sveta šole v divaški šoli. Zato ni čudno, da se v svojem programu zavzema tudi za naložbe v izobraževanje mladih in ustvarjanje optimalnih razmer za predšolsko in osnovnošolsko vzgojo ter zagotovitev možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa.


Najbolj brano