Anton Može: Poskusil bo še v četrto

Anton Može na novembrskih volitvah za divaškega župana kandidira četrtič. Tokrat bo volilce prepričeval s sloganom “Čas za spremembe”.

Anton Može
Anton Može 

Občina Divača potrebuje spremembo, je prepričan Može: “Gre za vizijo, ki vključuje svobodo, mir, spoštovanje in razvoj občine. Vidimo zelene površine, vidimo urejene parkirne površine v centru ter v naseljih. Vidimo urejene javne površine, bolj živahno urbano življenje.”

Može je kot kandidat stranke Dobra država že kandidiral na državnozborskih volitvah v Domžalah. S stranko imajo veliko skupnega, pravi, tudi pogled na obnovljive vire energije. Kot predsednik Agrarne skupnosti Gabrče se je zavzemal za postavitev vetrnic na Zajčici, a pri tem ni bil uspešen. Prav tako mu na koprskem sodišču ni uspelo dokazati nedolžnosti na obravnavi o prepiru in pretepu v Senožečah, zato ga bremeni sicer še ne pravnomočna sodba. Širši javnosti je njegovo ime postalo znano pred desetletjem, ko je bil član nadzornega sveta Intereurope.

Slovi kot vztrajen človek, kar dokazuje tudi dejstvo, da za župana Divače kandidira že četrtič. Enkrat se je za stolček potegoval kot kandidat Desusa, dvakrat pa kot neodvisni. Letošnji program je strnil v devet točk, med drugim se bo zavzemal za vetrne elektrarne, center za integralno zdravje, urejenost podeželja in izboljšanje kakovosti življenja izven ubranih krajev, pripravo pogojev za izgradnjo mednarodnega logističnega centra, razvoj gospodarstva na podeželju, center športnih dejavnosti in stanovanjsko zadrugo.


Najbolj brano