Vojko Jevševar: Za družino in enakost za vse

“Na prvem mestu je družina, prizadevanje za poštenost, varnost, svobodo - tako osebno kot ekonomsko -, pravno in pravično državo, enakost za vse državljane,” je na predstavitvi svoje kandidature za župana Občine Piran na spletnih straneh SDS zapisal Vojko Jevševar.

Vojko Jevševar
Vojko Jevševar 

Kot poudarja, je čas za spremembe in za nov pristop v politiki, “ki bo na prvo mesto postavila vsakega posameznega državljana in ne samo prvorazrednih”.

Predvsem pa zagovarja ničelno toleranco do korupcije. 62-letni Vojko Jevševar je predsednik piranske SDS, pred upokojitvijo pa je bil dolgoletni delavec Casinoja Portorož. Kot je letos spomladi dejal za revijo Demokracija, je nekoč v portoroškem prostoru dominirala igralnica, skupaj s hoteli, letališčem in marino. Dandanes pa je, kot je izpostavil, zaradi različnih poslovnih mahinacij in izčrpavanj podjetij žal vidna le stagnacija tega območja.

Jevševar pojasni, da so mu bile v spodbudo za kandidaturo državnozborske volitve, kjer se je med kandidati iz piranske občine uvrstil takoj za Meiro Hot iz stranke SD.

Prepričan je, da piranska občina zaostaja na vseh področjih. Med kritičnimi točkami omeni sezonsko naravnanost turizma, porazne ceste in pomanjkljivo črpanje evropskih sredstev. Obenem pa previdno doda, da spremembe niso mogoče čez noč in da je zanje treba vladati vsaj dva županska mandata.


Najbolj brano