Mitja Kobal: Izola kot iz škatlice

Mitja Kobal, županski kandidat SDS, je bil štiri mandate član nadzornega odbora občine, kar ne preseneča, saj je bil zaposlen kot republiški davčni inšpektor. Zdaj je v pokoju. Je tudi oče in nono ter inštruktor smučanja, bil je soustanovitelj Smučarskega kluba Izola.

Mitja Kobal
Mitja Kobal 

Ker meni, da so stanovalci Livad in okolice drugorazredni državljani, “saj morajo plačevati visoke parkirnine v mestu”, zagovarja garažno hišo za pošto in po potrebi ob parkirišču pri ladjedelnici.

Gradil pa bi tudi olimpijski bazen na območju nesojenega vodnega parka Aqualandia, “ki je bil pogoj za gradnjo apartmajev in stanovanj”.

Zemljišča ob hitri cesti bi namenil industriji, tista na Rudi, v avtokampu, nekdanji ladjedelnici, Delamarisu in Argu ter trikotniku pri hotelu Delfin pa turizmu. “Novi hoteli bi morali biti v lasti Izolanov ali poštenih investitorjev. V turizmu je 16-odstotni donos, največji od resnih panog,” pravi.

Nadzorni odbor naj bi bil brezzobi tiger, občina bi morala imeti zaposlenega državnega odvetnika (nekdanji državni pravobranilec), “ker je za pravne posle v zadnjem času porabila pol milijona”.

Fonda občinskih stanovanj in poslovnih prostorov ne bi prenesel na Komunalo, kot je bilo načrtovano, češ da gre za preplet vzdrževanja in naložb. Da nekateri poslovni prostori, ki so prazni, ne bi ostali sami sebi namen, bi jih preuredil v apartmaje. “Staro mesto bi moralo biti kot iz škatlice, zatorej Izolani stopimo skupaj,” poziva Kobal.


Najbolj brano