Milan Bogatič: Za transparentnost

“Kot župan bi najprej spremenil način dela v občinski upravi. Ta mora delovati transparentno in učinkovito, ne pa kot ujetnica parcialnih interesov,” poudarja Milan Bogatič, kandidat za izolskega župana, ki kandidira s podporo liste Izola prihodnosti in NSi.

Milan Bogatič Foto: Nataša Čepar
Milan Bogatič Foto: Nataša Čepar

Nekdanji direktor koprskega carinskega urada v svojem programu izpostavlja pomen financiranja izolskih športnikov, tudi zunaj občine. Vprašanje novega kulturnega doma, ki bi pokrival tudi potrebe kongresnega turizma, bi rešil ne glede na težave z zadolženostjo občine.

V dialogu z zasebnimi investitorji bi poskrbel za nove vsebine na degradiranih območjih v Izoli, kot sta denimo nekdanja ladjedelnica in Delamaris. Ker ima bogate izkušnje z delovanjem znotraj evropskih institucij in programov, dobro pozna priložnosti, ki jih prinaša črpanje evropskih sredstev. Pri čemer bi morala po njegovem mnenju izolska občina nadgarditi in povečati svoja prizadevanja na tem področju.

Zavzema se za participativni proračun, pri katerem bi krajevne skupnosti same odločale o porabi dela proračuna.

V svojem programu omenja tudi oblikovanje in urejanje mestnih vrtičkov in vzpostavitev ustreznega prostora, ki bi ga lahko ponudili mladim. Bogatič je na zadnjih lokalnih volitvah sodeloval na listi Izola je naša, a ni imel pravih ambicij, da bi bil izvoljen, poleg tega pa je kmalu izgubil zaupanje v njihov pristop. Tokrat je v politiko, pravi, zakorakal resneje.


Najbolj brano