Marijan Križman: Za enake možnosti

Marijan Križman pooseblja koprski odbor stranke SD. Njihove vrste je zastopal že kot občinski svetnik pa tudi v vlogi poslanca. V kandidaturo za županski položaj je privolil šele po tehtnem premisleku in tako nase prevzel breme morebitnih nizkih udarcev v kampanji.

 Foto: Željko Stevanič
Foto: Željko Stevanič

Križman meni, da je treba ponovno omogočiti demokratične razprave in demokratičen način odločanja. Pričakuje, da bodo na volitvah dobili takšno število občinskih svetnikov, ki bo omogočilo vzpostavitev demokracije in “odločanje s pogovorom, ne pa s tipkalnim orkestrom”.

Stavi na slogan Za Koper enakih možnosti in napoveduje, da bodo vsi lahko enakovredno sodelovali z županom. Prepričan je, da lahko z dobro ekipo pripravi teren za izboljšanje razmer v občini. Med ključnimi točkami programa izpostavlja skrb za ranljivejše družbene skupine, gradnjo varovanih stanovanj in povečanje pomoči pri samooskrbi ter sprejem občinskega prostorskega načrta, “da bodo vsi vedeli, kje in kaj bo občina gradila, ne samo župan in občinska uprava”. Med drugim si bo prizadeval za participativni proračun, podporo vseh športnih klubov, oživitev intelektualnih krogov, boljše pogoje za obrtnike in podjetnike ter za manj hrupa in izpustov iz koprskega pristanišča.

Mestno središče bi revitaliziral tudi z nižjimi cenami najemnin in obnovo osnovne infrastrukture, medtem ko bi krajevnim skupnostim podelil več avtonomije.


Najbolj brano