Manca Vadnjal: Kava z županjo

Manca Vadnjal je predsednica stranke Izola je naša, že deset let deluje kot občinska svetnica in na tokratnih volitvah drugič kandidira za županjo.

Manca Vadnjal
Manca Vadnjal 

Zagovarja gradnjo novega kulturnega doma in doma upokojencev, več infrastrukture na podeželju in dokončanje prometne strategije. “Sej občinskega sveta ne vidim kot politične arene, ampak kot delo župana in 23 posameznikov v korist Izolanov. Občina bi morala biti njihov servis in ne sama sebi namen,” pravi.

Napoveduje tako imenovano “kavo z županjo”. Kar naj bi pomenilo, da bi se občani en petek v mesecu pogovorili z njo. In to dejansko na kavi, zunaj prostorov občine. Obljublja še najem stojnic ob prireditvah, za katere bi plačali le desetino dobička. Nove najemnike občinskih poslovnih prostorov bi pritegnila z dve leti znižano najemnino in podaljšanim obratovanjem za gostince. Novorojenčkom bi znova podarila 500 evrov, subvencionirala bi obnovo fasad in streh ter uvedla plačevanje položnic na občini brez provizije.

Mesto, Livade, Jagodje in podeželje bi povezala z brezplačnim mini avtobusom. Kopališče za pse bi uredila drugje in društvom, ki se ukvarjajo z zapuščenimi živalmi, namenila višjo podporo; prav tako počitniškemu varstvu in učni pomoči. “Dela v občini je veliko. Finance so izziv, tudi turizem in projekti, za katere si bomo morali skupaj prizadevati. Županja pa mora biti najprej občanka.” Je mama dveh otrok in študentka inkluzivne pedagogike.


Najbolj brano