Igor Crnić: Izola za ljudi

Igor Crnić je mož, oče treh otrok in vodja Reševalne službe slovenske Istre, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Izola. Službo vodi že osem let in v tem času se je število zaposlenih povečalo s 23 na 50. “Naša reševalna služba je postala ena največjih v državi,” poudarja.

Igor Crnić Foto: Tomaž Primožič/FPA
Igor Crnić Foto: Tomaž Primožič/FPA

Uspehe pripisuje preudarni analizi delovnih procesov in reorganizaciji, ki sta botrovali novim programom in vzpostavitvi pilotske dispečerske službe v Sloveniji, ki še zdaj deluje. “Dokazal sem, da je možno ponuditi več in obenem prihraniti,” poudarja kandidat, ki je za svoje delo letos dobil zlati znak, najvišje priznanje Zbornice zdravstvene in babiške nege ter postal osebnost primorske meseca julija.

Kot županski kandidat stranke Dobra država verjame, da lahko izolska občina postane prijazna do vseh, toda ne na škodo Izolanov; mora biti v njihovi službi in po njihovi meri. To bi dosegli z e-demokracijo, vključitvijo občanov v odločanje o projektih in proračunu ter z optimizacijo dela na občini.

Izhodišča za razvoj je treba širše zastaviti, vključiti podjetja in društva ter izkoristiti denar EU. Izolo bi morali razvijati kot celoto, pripraviti strategijo za propadajoči zgodovinski del ter upoštevati zelene energente, stanovanjsko problematiko in športno infrastrukturo, pritegniti bi morali mlade.

Crnić omenja še projektno sodelovanje s sosednjimi občinami in regionalizacijo, na podeželju pa vzdrževanje infrastrukture in vključitev tradicije v promocijo turizma.


Najbolj brano