Andrej Korenika: Za športni park, proti prometnim zastojem

“V tem kraju odraščajo naši otroci, zato si prizadevamo za spodobne šole in vrtce, ceste ter občinsko upravo po meri ljudi,” je izpostavil Andrej Korenika, kandidat SMC za piranskega župana.

Andrej Korenika Foto: Nataša Čepar
Andrej Korenika Foto: Nataša Čepar

Dozdajšnji piranski občinski svetnik se zavzema za ureditev športno-rekreativnega parka, kar bi bila po njegovem mnenju pridobitev tako za krajane kot za podaljšanje turistične sezone. Je proti temu, da bi zgradili hitro cesto Jagodje-Lucija, preden bi poskrbeli za cestno povezavo Šmarje-Dragonja, saj bi to izrazito povečalo tranzitni promet čez Lucijo in zato poslabšalo tamkajšnje bivalne razmere.

Med nujnimi prihodnjimi nalogami omenja sprejetje občinskega prostorskega načrta, kar bi končno ustavilo prilagajanje ureditve prostora v piranski občini zgolj željam investitorjem. Svojo prednost vidi tudi v tem, da je član vladne stranke, kar bi mu, kot je prepričan, omogočalo, da lokalno problematiko lažje predstavi na državni ravni.

Med prihodnjimi razvojnimi načrti v občini pozdravlja naložbo Marine Portorož v novo termalno riviero v Luciji. Prepričan je, da mora biti občinska oblast odprta za sodelovanje s predstavniki zasebnega kapitala. Njegovo ožjo ekipo sestavljata Denis Fakin, dozdajšnji piranski občinski svetnik in predsednik krajevne skupnosti Sečovlje, ter Aleksander Valentin, ki vodi hotel v Ljubljani.


Najbolj brano