Gašpar Gašpar Mišič: Končati z bliščem

Gašpar Gašpar Mišič, nekoč svetovalec zdajšnjega župana Borisa Popoviča, občinski svetnik njegove stranke v Ankaranu in direktor Marjetice Koper, se za županski položaj poteguje pod okriljem liste Naš kraj s podporo ZZP.

Gašpar Gašpar Mišič
Gašpar Gašpar Mišič 

Koprska občina bi morala biti bolj povezovalna in pobudnica razvoja celotne Istre, je prepričan. “Ne smemo več tekmovati v blišču, temveč v ustvarjanju boljšega vzdušja v Kopru, ki naj zaslovi kot mesto zadovoljnih, zdravih in nasmejanih ljudi vseh generacij,” pravi. Spodbujal bo nakupovanje v lokalnih trgovinah, s čimer bi podpirali obrtnike in lokalne pridelovalce, nujen se mu zdi razvoj kmetijstva in turizma na podeželju.

Na področju športa napoveduje enakopravno obravnavo vseh športnih klubov, ureditev skate in bike parka, adrenalinskega parka za otroke, kolesarskih poti v zaledju in čezmejne kolesarske povezave po Parenzani. Več posluha bi namenil kulturi in umetnosti, poskrbel bi tudi za ureditev studia za mlade glasbenike in coworking prostorov, prav tako ne bi pozabil na upoštevanje potreb starejših.

“Ker se je v preteklosti v infrastrukturo središča mesta že precej vložilo, bodo naše naložbene prioritete usmerjene v 104 naselja v zaledju in primestju,” pojasnjuje. Med nujne naložbe uvršča elektrifikacijo pomolov, ki bi pripomogla k zmanjšanju negativnih vplivov Luke. Že za prihodnje leto pa obljublja pripravo participativnega proračuna in soodločanje o razporejanju dela denarja za naložbe.


Najbolj brano