Danilo Markočič: Vrniti ugled gazeli

Desusov občinski svetnik in županski kandidat Danilo Markočič se je Izolanom najbolj vtisnil v spomin kot nekdanji tajnik KS Izola - staro mesto in vodja kabineta nekdanje županje Brede Pečan.

Danilo Markočič
Danilo Markočič 

Poznajo ga tudi drugod v Istri kot enega od ustanoviteljev Društva oljkarjev slovenske Istre, ki mu zdaj predseduje, poleg tega je mož, oče in trikratni nono.

Za svoj program pravi, da je sestavljen iz 18 konkretnih projektov, ki so namenjeni temu, da podpirajo blaginjo občanov in ustvarijo razvojni preboj Izole, posebno skrb namenja tako starejšim kot mladim. “Če me bodo volilci podprli in izvolili za župana, bo kompleks Arrigoni ob koncu leta 2022 prenovljen,” napoveduje. Kompleks naj bi mladim omogočal prostore za druženje in ustvarjanje, s prenovo letnega kina bi dobili pokrito letno prizorišče. V slabi kondiciji je tudi izolski kulturni dom, opozarja.

Markočič verjame, da je občino mogoče učinkovito voditi le ob preseganju strankarskih in drugih političnih okvirjev, zato bo kot župan sodeloval z vsemi občinskimi svetniki. “Sem človek dialoga, sodelovanja in iskanja rešitev.”

Prepričan je, da je čas, da Izolani stopijo skupaj, dajo občini pravi zagon in ji povrnejo ugled “jadranske gazele”, ki jo je nekoč že krasil. Izolani morajo pokazati, da so dobri gospodarji. Markočič je ob začetku kampanje izrazil tudi zaskrbljenost nad zadolženostjo občine, ki naj bi presegala deset milijonov evrov. Meni tudi, da bi lahko uspešneje pridobivali evropska sredstva.


Najbolj brano