Bojan Drevenšek: Garažne hiše in neprofitna stanovanja

Bojan Drevenšek, kandidat za župana s podporo stranke SD, prihaja iz gospodarstva, saj je direktor družbe Domodom iz Portoroža.

Bojan Drevenšek Foto: Alenka Penjak
Bojan Drevenšek Foto: Alenka Penjak

Piranski Socialni demokrati so svoj program poimenovali Najboljša občina in opredelili sedem stebrov, na katerih bi jo gradili. Napovedujejo digitalizacijo in izboljšanje kakovosti javnih storitev ter zadovoljstva uporabnikov na vseh področjih, od urejanja prometa do odvoza smeti. Prvi projekt bi bila aplikacija, ki bi uporabnike v resničnem času obveščala o prostih parkirnih mestih. Ob tem načrtujejo tudi dve novi garažni hiši: eno za domačine, ki bi jo uredili pri nekdanji bencinski črpalki v Piranu, druga pa bi bila pri čistilni napravi na Fornačah in bi bila namenjena gostom.

Drevenšek bi rad s svojo stranko najprej začel graditi zdravstveni dom v Luciji in neprofitna stanovanja za mlade družine na Košti, nadaljevali pa bi z novim lucijskim vrtcem.

Skupnost nameravajo razvijati kot solidarno, dinamično in prijazno občino, te cilje pa bodo dosegli tudi z naložbami v oskrbovana stanovanja in atletski stadion ter s spodbujanjem delodajalcev, katerih poslovni model temelji na načelih okolju in zaposlenim prijaznega delovanja.

Drevenšek želi, da bi v novem mandatu sprejeli še občinski prostorski načrt, ki bo temeljil na trajnostnih načelih in bi varoval zeleno občino.


Najbolj brano