Prvaki so vrnili udarec

Boj za naslov državnega prvaka v nogometu je po 14. krogu spet povsem odprt. Olimpija je vrnila Mariborčanom za poraz v prvi četrtini sezone in se z zmago 2:1 v Ljudskem vrtu približala na vsega dve točki zaostanka.

Na  obračunih  Maribora in Olimpije je vselej vroče na tribunah. 
Tudi v soboto je bilo tako. Foto: STA
Na obračunih Maribora in Olimpije je vselej vroče na tribunah. Tudi v soboto je bilo tako. Foto: STA

MARIBOR > V nogometu se lahko stvari sorazmerno hitro zasučejo. Po zmagi 3:0 na prvem medsebojnem obračunu v Stožicah je Maribor imel že po petem krogu velikih osem točk naskoka pred branilci lovorike. Olimpija se je na drugi strani znašla v vrtincu trenerskih sprememb, a je klubski dežurni gasilec Safet Hadžić vzpostavil ustrezna moštvena ravnotežja, preden je štafetno palico predal Zoranu Barišiću. Ljubljančani so medtem ujeli šampionski ritem. Potem ko so na prvih petih tekmah zabeležili le eno zmago ob dveh remijih in porazih, je bilanca naslednjih devetih obračunov sedem zmag in neodločena izida. Pri Mariboru pa je rezultatska krivulja padla. Ob petih zmagah in dveh remijih so vijoličasti dvakrat ostali praznih rok.

Mariborčani resda ohranjajo vodilni položaj na prvoligaški lestvici, a zdaj so v naletu Ljubljančani. Črne luknje izbrancev Darka Milaniča pa se ponavljajo. Tudi v prvi polovici drugega polčasa tekme v Novi Gorici so plesali po robu, a gostitelji pred dobrim tednom dni niso znali izkoristiti ponujenih priložnosti. V soboto je Olimpija unovčila obdobje boljše igre za zasuk, potem ko je prvi polčas dal slutiti, da bi Mariborčani lahko celo obnovili prednost osmih točk. Zadetek Dina Hotića je že kazal v to smer, prav tako poškodba Roka Kronavetra, ki je stresel okvir vrat, preden je zapustil igro.

V nadaljevanju so hitro popustile zavore. Eden od junakov zadnjega naslova Andres Vombergar je izenačil, Tomislav Tomić, ki pri Olimpiji in tudi sicer v igri ni zadolžen za gole, pa je v 63. minuti z izjemnim strelom popeljal goste v vodstvo. Izid se ni več spremenil, a razburljivih dogodkov ni manjkalo. Na igrišču so Mariborčani od glavnega sodnika Mateja Juga, ki je bil zelo blizu žarišču dogajanja, zaman zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega prekrška nad Luko Zahovićem. Ob tem so gostitelji ostali z igralcem manj v polju, potem ko so Hotiću popustili živci in je odrinil Juga. Napeto je bilo tudi med gledalci, pa ne le pri najbolj gorečih privržencih, ki so prižigali in metali bakle, marsikaj neprimernega se je dogajalo tudi na častni tribuni.


Najbolj brano