Prevzemna ponudba za Hotele Bernardin

Sava je včeraj usklajeno s preostalimi večinsko državnimi lastniki - DUTB, Zavarovalnico Triglav in Kadom - objavila ponudbo za prevzem Hotelov Bernardin. Za delnico ponuja 1,26 evra.

V Savi verjamejo, da je z njihovim načinom upravljanja mogoče 
povečati vrednost Hotelom Bernardin. Foto: Tomaž Primožič/FPA
V Savi verjamejo, da je z njihovim načinom upravljanja mogoče povečati vrednost Hotelom Bernardin. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Prevzemna ponudba se nanaša na vseh 16,046.700 delnic Hotelov Bernardin, zmanjšano za delnice, ki jih imajo Sava in z njo usklajene družbe že v lasti. Sava je že zdaj lastnica približno 38-odstotnega deleža Hotelov Bernardin, DUTB pa ima v lasti približno 35 odstotkov te družbe.

Ponudba se nanaša na približno 24 odstotkov delnic, ki še niso v lasti omenjenih družb; njihovi lastniki so družba GB, banka Intesa Sanpaolo ... Ponudba se izteče 28. novembra opoldne.

Prevzem Hotelov Bernardin je pomemben korak v konsolidaciji lastništva družb Sava Turizem, Hoteli Bernardin in Istrabenz Turizem. Ta bo omogočila nadaljnjo, operativno konsolidacijo, ki bo prek sinergijskih učinkov privedla do povečanja vrednosti družb.


Najbolj brano