Liste so začele sodelovati

Na pobudo Goriške.si so se zbrali nekateri županski kandidati in predstavniki gibanj, ki vstopajo ali so vstopili v politični prostor z agendo, ki izhaja iz idej in potreb občank in občanov.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Liste Goriška.si, Naš Hrastnik, Lista za vas, Prijatelji Loke, Smo taki, kot smo in Forum Gorizia združuje pristop, ki zavrača ideološke delitve in v ospredje postavlja reševanje konkretnih problemov ter ljudem in naravi prijazen razvoj domačih krajev, pravijo.

“Družbeni in gospodarski razvoj utemeljujemo na strateškem razmisleku, znanju, izkušnjah in lokalnih potencialih - predvsem na ustvarjalnih ljudeh ter bogati tehniški, kulturni in naravni dediščini,” poudarjajo.

Vzpostavili so koordinacijo, na prvem srečanju so izmenjali izkušnje. Poudarjajo pomen medobčinskega in medregijskega sodelovanja na področju cestnih povezav, stanovanjskega področja, ravnanja z odpadki ... “Pri naslavljanju teh problemov bomo uspešnejši, če bomo usklajeno zahtevali ustrezno politiko na državni ravni,” še poudarjajo.


Najbolj brano