Z avtom, polnim prebežnikov, trčil v podvoz

Z avtom, polnim prebežnikov, sta Italijana včeraj ponoči bežala pred policisti, nato pa v Kozini trčila v podvoz. V trku se ni nihče huje poškodoval, veliko sreče so imeli predvsem štirje prebežniki, ki so se vozili v prtljažniku fiatovega enoprostorca.

 Foto: STA
Foto: STA

KOZINA > Policisti so sumljivo vozilo italijanske registracije, ki je bilo precej oteženo, opazili že v Podgradu in mu sledili. V Obrovu so prižgali modre luči in vklopili sireno ter poskušali voznika enoprostorca, v katerem je bilo več ljudi, ustaviti.

Voznik se za njihove znake ni zmenil, pritisnil je na plin in bežal pred njimi. Po več kot desetih kilometrih pa se je voznikovo bežanje končalo. V Kozini je s Fiatovim enoprostorcem trčil v zid podvoza. Policisti so ugotovili, da je na prvem sedežu poleg 24-letnega voznika iz Italije sedel komaj polnoletni Italijan.

Štirje v prtljažniku

V vozilu je bilo še osem moških, državljanov Pakistana. Štiri so sedeli na zadnjih sedežih, še štirje pa so se gnetli v prtljažniku. Po prvih podatkih se v nesreči ni nihče huje poškodoval, zaradi bolečin je tožil le sovoznik iz Italije, ki so ga odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico.

Vseh deset tujcev so policisti pridržali, včeraj so še preverjali okoliščine, Italijana pa bodo verjetno danes s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča.

V 48 urah 24 migrantov

S koprske policijske uprave so včeraj sporočili, da so od srede v 48 urah prijeli 24 migrantov (enajst Pakistancev, devet Afganistancev, tri Sirijce in enega Libijca). Sedem tujcev bo zaprosilo za mednarodno zaščito, pet so jih že vrnili hrvaškim varnostnim organom, glede 12 ljudi pa postopek še ni bil zaključen. Pet državljanov Irana, ki so jih v Slovenijo vrnili italijanski policisti, je zaprosilo za azil.


Najbolj brano