Ob deževju tokrat tudi ploha zadetkov?

Se ob napovedanem obilnejšem deževju jutri v Domžalah obeta tudi ploha zadetkov? Gostitelji in novogoriški nogometaši so na zadnjih tekmah streljali s slepimi naboji, na obračunu 14. prvoligaškega kroga naj bi bilo vendarle drugače.

Osuji Amarachi (desno) je dosegel edini gol na prvem letošnjem 
medsebojnem obračunu Gorice in Domžal.   Foto: Leo Caharija
Osuji Amarachi (desno) je dosegel edini gol na prvem letošnjem medsebojnem obračunu Gorice in Domžal.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Pokalni poraz z Muro je sprožil več vprašanj. Je šlo samo za slab dan? So rotacije v ekipi tako močno vplivale na moštveno predstavo? In ne nazadnje, je po dveh ničlah v športnem parku na obzorju prva sezonska kriza v novogoriškem taboru? Nekaj odgovorov utegnemo dobiti že po tekmi v Domžalah. Trener Miran Srebrnič še ni mogel odmisliti sredine pokalne predstave. Po opravljeni analizi se nadeja, da je bil poraz, če ne drugega, poučen in bo sprožil pozitiven odziv ekipe, kot denimo po avgustovskem porazu z Mariborčani. Novogoričani so dolgo pozitivno serijo, ki jo je pred tednom dni prekinila prav vodilna ekipa prve SNL, začeli na domačem obračunu z Domžalami.

Novogoričani so zmagali z 1:0 z golom Osujija Amarachija iz enajstmetrovke, a izid je bil varljiv. Tekmeca sta uprizorila strelske vaje in prav nič čudnega ne bi bilo, če bi se prva medsebojna tekma razpletla z izidom 3:3. Kako pa bo jutri? Domžalčani še niso dosegli takšne ravni učinkovitosti kot v pretekli sezoni, nemara tudi zaradi igralskih premikov, ki so se zavlekli še v jesen, ko je klub ob Kamniški Bistrici okrepil nekdanji veliki up slovenskega nogometa Dejan Lazarević.

Tudi sicer so Domžalčani privabili v svoje vrste precej izkušenih igralcev, ki so zasenčili mladi val, v katerem sicer vse bolj izstopa Adam Gnezda Čerin. Na pokalnem obračunu v Mariboru je bil 19-letni Idrijčan najbliže golu, ki ga tako Domžalčani kot Novogoričani še pogrešajo po reprezentančni akciji. Obojim še ni uspelo zatresti mreže tekmeca v zadnjih 180 minutah, nekoliko bolje so jo odnesli Domžalčani, ki pa še vedno občutno zaostajajo za rezultatskimi pričakovanji. Ne nazadnje imajo tudi pet točk manj od Novogoričanov, ki jih želijo do konca jeseni ujeti in prehiteti na tretjem mestu.

“Če želimo upati na pozitiven izid iz Domžal, moramo ponoviti raven predstav iz zadnjih dvobojev z Olimpijo in Mariborom. Zagrizenost v vsakem primeru ne bi smela biti vprašljiva. Upam tudi, da bomo na igrišču znali bolje prepoznati in se odzivati na dinamiko dogajanja,” je povedal Srebrnič.


Najbolj brano