Slepe obljube niso na mestu

“Slepe obljube niso na mestu, vsi vemo, da mora vsaka želja imeti zaledje v proračunu, sicer ostane nerealizirana. Proračun pa ni vreča brez dna,” po šestih mandatih pravi vipavski nepoklicni župan Ivan Princes, ki kandidira še v sedmo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

VIPAVA > Prepričan je, da ima dovolj izkušenj, in tudi izzivov mu ne manjka. “Osredotočil se bom na univerzitetni kampus v Vipavi, ureditev porečja reke Vipave, zagotovitev primernih prostorov za glasbeno šolo, gradnjo manjkajočih mrliških vežic po naseljih, ki imajo pokopališča, povečanje podružnične šole v Vrhpolju in zagotovitev štirih oddelkov vrtca v Vipavi s pripadajočimi prostori,” našteva.

Priložnosti vidi tudi v turizmu. “Temu sledi vzpostavitev recepcije na Gočah. Zavedam se, da sta kultura in šport finančno podhranjena, zato bo treba v prihodnje zagotoviti več denarja za delovanje društev. Želim si tudi veliko strpnosti in sodelovanja.” Dodaja, da proračun ni vreča brez dna: “Da pride do uskladitve vseh interesov, marsikdaj nasprotnih, se mora župan veliko pogovarjati, biti na terenu, tako rekoč poznati vsako hišo.”


Najbolj brano