V novogoriški občini tudi popolnjena lista Stranke Alenke Bratušek

Med 19 kandidatnimi listami političnih strank in list v Mestni občini Nova Gorica je tudi Stranka Alenke Bratušek (SAB). Kot je na današnji predstavitvi povedal nosilec liste in poslanec stranke Andrej Šušmelj, je lista popolnjena, na njej pa so ljudje, ki so se že doslej dokazali na različnih področjih.

Današnje predstavitve se je udeležila tudi predsednica stranke 
Alenka Bratušek. Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.
Današnje predstavitve se je udeležila tudi predsednica stranke Alenka Bratušek. Foto: ZIGA ZIVULOVIC JR.

NOVA GORICA Pri pripravi predvolilnega programa so pogledali predvsem tiste težave v občini, ki so bile doslej bodisi odrinjene na stran bodisi so že dolgo iskali ustrezno rešitev zanje.

Prva težava je prometni zamašek, ki se vsakodnevno pojavlja pred Novo Gorico. "Nova Gorica že iz časa arhitekta Eda Ravnikarja ni bila zamišljena tako, da se denimo Kidričeva ulica kar konča, pač pa bi morali prometnice speljati drugače in jih razbremeniti," je povedal Šušmelj.

Na drugo mesto postavljajo skrb za gospodarstvo, znižanje dajatev in spodbujanje ureditve obrtne cone v Kromberku. Večjo pozornost bodo namenili tudi mladim in predvsem zagotavljanju ustreznih spodbud za nakup stanovanj.

Obsežen je tudi program na področju kulture, kjer je po Šušmeljevih besedah potrebno sodelovanje tako z občino Gorica kot drugimi sosednjimi občinami. "Tu je veliko prostora za čezmejne projekte in s tem za pridobivanje evropskih sredstev," je menil.

Razpravljali so tudi o podpori kateremu izmed šestih županskih kandidatov, vendar odločitve o tem še niso sprejeli.

Današnje predstavitve, ki je bila namenjena predvsem medsebojnemu spoznavanju kandidatov, sta se udeležila tudi predsednica stranke Alenka Bratušek in podpredsednik Marko Bandelli. Bratuškova je izrazila zadovoljstvo, da je novogoriška občina ena izmed 15, kjer SAB kandidira s kandidati za mestne ali občinske svetnike. Stranka ima tudi štiri svoje kandidate za župane.

Bratuškova je v svojem nagovoru zbranim poudarila še, da se SAB zavzema za uvedbo participativnega proračuna v občinah. Ta se je namreč v nekaterih občinah izkazal za dobro prakso sodelovanja občanov pri upravljanju občine, je dejala.


Najbolj brano