Anton Harej na prvo mesto postavlja razvoj gospodarstva

Kandidat NSi za župana Nove Gorice Anton Harej je na prvo mesto v svojem programu postavil razvoj gospodarstva. Kot je dejal na predstavitvi županske kandidature, bo posebna pozornost namenjena tudi turizmu v mestu in na podeželju, potrebno pa je tudi tesnejše sodelovanje vseh, ki delujejo na področju kmetijstva.

Anton Harej Foto: STA
Anton Harej Foto: STA

NOVA GORICA > “Nujno je treba zagotoviti prostor za gospodarski razvoj novogoriške občine. Na tem območju vidimo veliko startupov, mladih, mikro in malih podjetij, ki kažejo želje po širitvah. Zato bomo zagotovo potrebovali obrtno-podjetniško cono,” meni Harej.

Prepričan je, da, da je podeželja premalo čutiti v mestu, saj je premalo povezovanja domačih pridelovalcev, tako sadjarjev, oljkarjev, vinarjev in drugih.

Za polovico bi zmanjšal komunalni prispevek mladim družinam, ki si želijo graditi nov dom. Na mesto svetovalca za krajevne skupnosti bi zaposlil ali prerazporedil strokovnega sodelavca za področje gradbeništva, s čimer bi krajevne skupnosti dobile večjo moč pri odločanju za investicije v občini. Kot problematične vidi visoke prispevke občanov za omrežnino pri plačevanju oskrbe z vodo, ki bi jih kot župan znižal.

NSi ima tudi popolno listo kandidatov za novogoriški mestni svet, ki so jo za tokratne volitve osvežili z izobraženimi mladi kandidati: “Na njej smo ljudje, ki smo se nekako dokazali v svojih poklicih,” je poudaril Harej.

V Mestni občini Nova Gorica se bodo za župansko mesto poleg njega potegovali še sedanji župan Matej Arčon (kandidira s podpisi volivcev in podporo Liste Mateja Arčona in DeSUS), Sebastjan Komel (SD), Klemen Miklavič (kandidira s podpisi volivcev in podporo gibanja Goriška.si), Elena Zavadlav Ušaj (SDS) in Miran Müllner (Zveza za Primorsko).


Najbolj brano