V ulični košarki pred velikim finalom

Dolga sezona 3x3 košarke se končuje, kajti po zadnjem mastersu (turnirju najvišje kategorije) v malezijskem Penangu sledi samo še zaključni boj. Piran je prav pred pekinškim finalom z drugim mestom dosegel rezultat sezone.

Piranski 3x3 (z leve): Anže Srebovt, Adin Kavgić, Primož Finžgar in 
Gašper Ovnik Foto: KK 3x3 Piran
Piranski 3x3 (z leve): Anže Srebovt, Adin Kavgić, Primož Finžgar in Gašper Ovnik Foto: KK 3x3 Piran

PIRAN > Izjemna četverica Primož Finžgar, Gašper Ovnik, Anže Srebovt in Adin Kavgić “pod eno tablo” še naprej odlično predstavlja slovensko Istro, očitno pa ji malezijski Penang posebej leži. Na tem prizorišču so namreč spomladi osvojili že challenger (turnir druge kategorije), na tokratnem mastersu pa so bili drugi.

Piran je uspešen konec tedna napovedal, ko je gladko odpravil kasneje tretjeuvrščeni New York Harlem in nizozemski Hague, kot običajno pa so imeli glavno besedo ponovno Slovenci in Srbi. V četrtfinalu so Pirančani v trdem obračunu z 18:16 odpravili srbsko Raljo, nato v internem srečanju starih znancev še Kranj s 17:12. V finalu je bil Liman (Srbija) boljši z 21:15. Zablestel je predvsem MVP turnirja Stefan Stojačić, ki je zadel tudi štiri mete za dve točki. Obalni kvartet je lahko vseeno zadovoljen z najboljšim rezultatom sezone, ki jim je prinesel 20.000 ameriških dolarjev nagrade.

Seznam letošnjih zmagovalcev masters turnirjev je sicer zelo enoličen, saj jih je pet pospravil Novi Sad, trikrat je bil najboljši drugi srbski predstavnik Liman, preostalega pa je osvojila Ljubljana, ki si je s slavjem v Ciudad de Mexicu tudi zagotovila nastop v velikem finalu v Pekingu 27. in 28. oktobra. V seštevku sezone je Liman po zaslugi večjega števila nastopov na vrhu prehitel rojake iz Novega Sada, ki sicer niso izgubili niti enega srečanja, tretja je Riga, na četrtem mestu pa je zgolj s točko zaostanka pristal Piran. Poleg dveh slovenskih in treh srbskih moštev bodo na Kitajskem nastopili še predstavniki Latvije, Nizozemske, ZDA, Češke, Kanade, Rusije in Indije. Nagradni sklad bo prvič dosegel 100.000 dolarjev, od česar bo zmagovalec odnesel domov 40.000.


Najbolj brano