Včeraj kar nekaj županskih kandidatov

Saša Likavec Svetelšek ne bo edina kandidatka za vodenje hrpeljsko-kozinske občine. Včeraj je dobila protikandidata, kar dva nova kandidata sta se včeraj pojavila tudi v Sežani.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

HRPELJE, SEŽANA, IL. BISTRICA, PIVKA > Čeprav je dolgo kazalo, da bo Saša Likavec Svetelšek dobila nov županski mandat brez volilne tekme, se to ne bo zgodilo. V boj za županski stolček se je namreč podal tudi Robert Grk. Kot nam je potrdil, bo kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo SLS.

Dva nova kandidata sta se včeraj pojavila tudi v sežanski občini. Za župana se bosta poleg Andreja Sile, Davida Škabarja in Jožka Čuka potegovala še Claudio Merslavič (na listi stranke Dobra država) in Peter Štoka (na listi ZZP).

V Ilirski Bistrici bo imel dosedanji župan Emil Rojc, (SD) kar tri protikandidate - neodvisnega Aleša Zidarja, Ivana Simčiča s podporo LMŠ in Roberta Širclja s podporo SDS.

Tudi pivški župan Robert Smrdelj (SLS) ima dva protikandidata, poleg Damijana Kaplja, ki je kandidaturo najavil že pred časom, je kandidaturo s podporo SDS oddala tudi Jana Gržinič iz Parij.

V Divači zadnji dan ni prinesel novih imen, za županski stol se bosta poleg sedanje županje Alenke Štrucl Dovgan potegovala Anton Može in Branka Škrlj.

Komenska volilna komisija je do popoldneva vpisala samo tri kandidate - Deana Zalesjaka, Erika Modica in Sergia Stancicha, ne pa tudi Gorana Živca, ki je kandidaturo sicer najavil. Skoraj prazen pa je bil do večera seznam v postojnski občini, kjer je bila vpisana le kandidatura Stanka Markovčiča. Čas za oddajanje kandidatur je bil sicer do 19. ure.


Najbolj brano