Markočič za prenovo Arrigonija

Izolska stranka DeSUS, ki za župana kandidira Danila Markočiča, je med krajani preverila podporo projektu prenove kompleksa Arrigoni.

Danilo Markočič bi v primeru svoje izvolitve poskrbel, da bi bil 
kompleks Arrigoni obnovljen do konca leta 2022.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Danilo Markočič bi v primeru svoje izvolitve poskrbel, da bi bil kompleks Arrigoni obnovljen do konca leta 2022.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Po njihovih ugotovitvah večina vprašanih - več kot 300 oseb - projekt podpira, kar, kot navajajo, “kaže na to, da si Izolanke in Izolani želimo vsebine, ki bogatijo našo kakovost življenja in bivanja. V Izoli nimamo spodobnega letnega kulturnega prizorišča, prav tako pa je v zelo slabem stanju sedanji Kulturni dom. V urah druženja pravzaprav nismo naleteli na nikogar, ki bi to našo idejo zavračal”.

Danilo Markočič, ki je prenovo kompleksa Arrigoni vključil v svoj program, obljublja, da bo v primeru njegove izvolitve Arrigoni prenovljen konec leta 2022. “Kompleks Arrigoni bo po prenovi omogočal mladim Izolankam in Izolanom prostore za druženjein ustvarjanje, s prenovo letnega kina pa bi dobili pokrito letni prizorišče, ki bo omogočalo organizacijo ter spodoben ogled kulturnih, filmskih, glasbenih in drugih prireditev,” dodaja kandidat, ki v svojem programu poleg skrbi za mlade poudarja tudi skrb za starejše in skrb za blaginjo.


Najbolj brano