Gorica proti Mariboru v lov na izmuzljivi plen

So v Novi Gorici skovali peklenski načrt, kako zrušiti mariborsko trdnjavo, ki je tudi gostovanja v športnem parku v zadnjem desetletju praviloma prestala brez prask? To je glavno vprašanje pred današnjim derbijem 13. kroga prve SNL.

Mariborčani (v vijoličastih dresih) se v športnem parku praviloma 
počutijo domače.  Foto: Fotolado
Mariborčani (v vijoličastih dresih) se v športnem parku praviloma počutijo domače.  Foto: Fotolado

NOVA GORICA > V novogoriškem taboru so po malem skrivnostni. Trener Miran Srebrnič se je zavil v molk in v ospredje potisnil pomočnika Sašo Kolmana. “Nekaj je pač treba spremeniti. Morda pa se bo razvoj dogodkov na tekmah z Mariborčani zasukal,” je malo za šalo, malo zares, pred začetkom včerajšnjega treninga navrgel Srebrnič. Novogoričani že lep čas ne zlepa ne zgrda ne najdejo načina, kako bi vsaj ogrozili vodilno ekipo prvenstva. Na prvi letošnji tekmi v Ljudskem vrtu so jih gostitelji dobesedno preskočili.

Morda pa obstaja kakšen recept, ki ga je po zgledu iz posebnega živalskega sveta Avstralije prinesel Kolman. Kenguruji slovijo kot odlični skakalci, ki jih bodo na današnji tekmi potrebovali tudi Novogoričani. Skok sam po sebi sicer ne bo dovolj, kot ni niti v košarki ali odbojki. Poleg nogometnih veščin bo na obračunu v športnem parku ključen pristop. “Moramo verjeti vase in se ne obremenjevati s tekmecem,” je osnovno vodilo pred današnjim dvobojem razgrnil Kolman.

Nedvomno bi pomagala tudi podpora s tribun. V polni Fazaneriji je v 11. krogu Mura, ki bo v sredo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja gostovala v športnem parku, prizadejala prvi in edini prvenstveni poraz Mariborčanom. Pred današnjima tekmecema sta zahtevna tedna - vijoličaste v torek čaka prvi pokalni obračun z Domžalčani, prihodnjo soboto pa bodo v Ljudskem vrtu gostili Olimpijo. Pred tokratnim 13. krogom imajo Mariborčani pet točk naskoka pred Olimpijo in šest pred Gorico.

“Smo v vlogi lovca, verjamem, da lahko danes uplenimo kakšno trofejo. Maribor s svojo kakovostjo kaznuje sleherno napako, zato se mu moramo zoperstaviti z bistro in disciplinirano predstavo. Otresti se bo treba začetne treme in krča ter zdržati prvih 30 minut. Tako bomo postavili pod pritisk tudi tekmeca,” je povedal Kolman, ki je pred dobrim mesecem okrepil novogoriški trenerski štab. Pod drobnogledom bo imel tudi mlajše selekcije in bo nekakšna vez s člansko ekipo, potem ko je Novo Gorico zapustil Perica Ognjenović.


Najbolj brano