Mladim bi ponudil nova stanovanja

Nova stanovanja za mlade, povezanost s terenom, premagovanje apatičnosti med ljudmi in več pozornosti do podeželja so ključne naloge kandidata SD za župana Tomaža Štenklerja.

Tomaž Štenkler
Tomaž Štenkler  

TOLMIN > “Mladi delajo, so iznajdljivi, ambiciozni, začenjajo svoja podjetja, dajmo jim ponuditi vsaj deset novih stanovanj v treh letih,” eno izmed nalog izpostavlja kandidat SD Tomaž Štenkler. Rešitev za starejše, ki niso breme, ampak morajo biti aktivno vključeni v družbo, vidi v večgeneracijskem centru. Na drugo mesto postavlja razvoj butičnega turizma z manjšim obremenjevanjem infrastrukture in večjo dodano vrednostjo. Uvedel bi participativni proračun: “Občani bodo tako sami usmerjali in določali potrebe civilne družbe.”

Če bo izvoljen, bo po nekaj ur vsaj trikrat na leto prisoten na terenu. “Nezainteresiranost za sodelovanje v političnem prostoru vidim kot velik problem celotnega Posočja. Ljudje o politiki nočejo zgolj poslušati, želijo biti slišani.” Kot pravi, že nekaj let razmišlja o kandidaturi za župana, zdaj je odločitev dozorela. Že dva mandata je občinski svetnik. “Poleg službe ves čas delam na terenu, vključen sem v različna društva. Zlasti bi se rad posvetil podeželju, med drugim svoji Baški grapi s problematično cesto, po kateri je vse več prometa, Šentviški planoti, območju Trebuše.” Je predsednik občinskega odbora za gospodarske javne službe in promet in pozna problematiko občinskih cest, ki jih je treba urediti.


Najbolj brano