Gasilci namesto poštarjev

Poslovalnico Pošte Slovenije v Dolnji Košani, ki je že dolgo zaprta in so jo večkrat ponudili na dražbah, bo kupila Občina Pivka. Namenila jo bo gasilcem.

Izpraznjena poštna poslovalnica v Dolnji Košani bo spet zaživela. 
V njej bodo imeli gasilci garderobo in večnamenski prostor.  Foto: Helena Race
Izpraznjena poštna poslovalnica v Dolnji Košani bo spet zaživela. V njej bodo imeli gasilci garderobo in večnamenski prostor.  Foto: Helena Race

DOLNJA KOŠANA > Poslovalnica pošte v Dolnji Košani je zaprta dve leti in pol, odtlej jo Pošta Slovenije prodaja. Na dražbah jo je ponujala po izklicni ceni 39.000 evrov, nato za 37.900 evrov, zdaj jo bo prodala Občini Pivka za 30.000 evrov. Kupnino zanjo so pivški občinski svetniki zagotovili z rebalansom proračuna na zadnji seji v tem mandatu.

Kupoprodajno pogodbo naj bi podpisali še ta mesec, nato bo občina prostore prepustila Prostovoljnemu gasilskemu društvu Košana, ki si jih je že dolgo ogledovalo, saj so tik ob gasilskem domu. “To je odlična pridobitev, saj bomo nekdanjo pošto povezali z našim domom. Garderoba, ki jo imamo, je premajhna, zato jo bomo preselili v nove prostore. Tam bi bil še večnamenski prostor, namenjen pisarni, učilnici ali za sestanke. Poleg tega bi uredili še manjšo garderobo za otroke, ki jih je v krožku kar 30, in zdaj nimajo kje odložiti svojih stvari,” je pojasnil podpredsednik PGD Košana David Kapelj.

V nekdanji pošti je tudi kotlovnica, ki je nekdaj ogrevala tudi gasilski dom, nato so gasilci sami poskrbeli za svojo kurjavo. Zdaj bodo sistema verjetno spet združili. Po podatkih Pošte Slovenije je poslovalnica v Dolnji Košani velika 62 kvadratnih metrov, še slabih 19 kvadratnih metrov pa meri pripadajoča garaža. HR


Najbolj brano