Razstrelil bankomat in bežal z ukradenima avtoma

Kratko je bilo veselje 40-letnega Srba, ki je pred dvema tednoma v Ljubljani razstrelil bankomat in iz njega ukradel nekaj denarja. Še isti večer so ga namreč prijeli, ko je en ukraden avto nameraval zamenjati za drugega. Ljubljanski policisti pa so včeraj javnost obvestili o rezultatih preiskave.

Pred dvema tednoma je v Bežigradu  razneslo bankomat.  Foto: PU Ljubljana
Pred dvema tednoma je v Bežigradu razneslo bankomat.  Foto: PU Ljubljana

LJUBLJANA > Bilo je natanko pred dvema tednoma, ko se je takrat še neznani kriminalec pripeljal do bankomata na Cesti 24. junija v ljubljanskem predelu Bežigrad, ga razstrelil, iz njega pobral kaseto z manjšo količino denarja in nato zbežal v noč. Prvi policisti so bili pri uničenem bankomatu že v nekaj minutah, drugi pa so v širši okolici postavili blokade in opazovali dogajanje.

Patrulja je na enem od bežigrajskih parkirišč opazila moškega, ki se je z avtomobilom pripeljal do drugega avtomobila in se nameraval vanj presesti. Ker je tisti, s katerim se je pripeljal, ustrezal opisu s kraja eksplozije in je malo verjetno, da bi sredi noči voznik brez tehtnega razloga menjaval avto, so ga ustavili in v nadaljevanju tudi prijeli.

V njegovem avtu so našli plinsko jeklenko z nameščeno plastično cevjo, daljši električni kabel, manjši akumulator in nekaj ročnega orodja. Moškega so aretirali in ga v 48 urah pripeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Kriminalisti so ugotovili, da je bankomat s tako imenovano plinsko eksplozijo razstrelil 40-letni državljan Srbije, ki si je pred podvigom pripravil dva ukradena avta in potrebno orodje ter opremo. Z ukradenim avtom, na katerega je namestil ukradene tablice, se je okoli tretje ure zjutraj pripeljal do bankomata v omenjeni ulici. Napolnil ga je s plinom, nato pa s kablom sprožil iskro, ki je sprožila eksplozijo.

Bankomat je razstrelil, obenem pa je poškodoval tudi trgovino v bližini. Ko je iz razstreljenega bankomata pobral kaseto z denarjem, je zbežal do omenjenega parkirišča, kjer si je pred tem pripravil že drugi ukraden avto. K sreči so mu nadaljnji pobeg, po katerem bi ga težko tako hitro našli, preprečili policisti. Oba avta je ukradel dva tedna pred podvigom v Ljubljani.

Medtem ko Srb o svojem zadnjem podvigu razmišlja v ljubljanskem zaporu, kriminalisti nadaljujejo z delom. V sodelovanju s tujimi kolegi namreč preiskujejo, ali je Srb sodeloval tudi pri razstrelitvi bankomata na Zaloški cesti v Ljubljani, ki se je zgodil dva dni pred njegovim zadnjim podvigom. Če ga bodo na sodišču spoznali za krivega, mu grozi do pet let zaporne kazni.


Najbolj brano