Kup težav in neznank

Rokometaši Kopra so letos odigrali že precej težkih tekem, bržkone pa bo drevi pred njimi najvišja ovira doslej. Ob 20.15 uri se bodo v Bonifiki v preloženi tekmi prvega kroga prve DRL pomerili z aktualnimi državnimi in pokalnimi prvaki iz Celja. Rumeno-modri, ki so minuli petek zmagali prvič v sedmem letošnjem poskusu, želijo presenetiti favorita.

Za želeni razplet nocojšnje tekme bo ključna igra v obrambi in tudi 
obrambe vratarja Thomsa Postogne. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za želeni razplet nocojšnje tekme bo ključna igra v obrambi in tudi obrambe vratarja Thomsa Postogne. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Celje Pivovarna Laško in Koper imata letos precej skupnih točk. Tako Štajerci kot Primorci so že poskrbeli za trenersko rošado (nova trenerja sta iz domačih vrst), veliko rokometašev je poškodovanih, za nameček pa rezultati niso taki, kot bi si v upravah klubov želeli. Konec septembra je iz celjskega kluba odjeknila novica, da so se za sodelovanje zahvalili trenerju Branku Tamšetu, ki je s Celjem v petih letih osvojil vse domače lovorike. V klubu so hitro reagirali in za glavnega trenerja imenovali 45-letnega Tomaža Ocvirka. Svojo avanturo na celjski klopi je začel sanjsko, saj je že na prvi tekmi v ligi prvakov premagal favorizirani Flensburg. A krivulja uspehov v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju je hitro padla. S prepričljivima porazoma proti Szegedu in Nantesu so Štajerci prikovani za zadnje mesto skupine B. V domačem prvenstvu so z Ocvirkom vpisali dve zmagi, ki pa sta terjali visok davek. Poškodovanima Domnu Makucu, ki je v lanski sezoni z zadetkom v zadnji sekundi iztržil remi v Kopru, in Josipu Šarcu sta se pridružila še Gal Marguč (zlomljen prst) in Matic Grošelj (poškodba kolena).

Nič kaj bolj rožnato ni stanje niti v primorskem taboru. Morda so lahko Koprčani za odtenek bolj optimistični, kot bi bili še pred kakšnim tednom, saj je novi trener Uroš Rapotec na klopi Kopra debitiral s zmago v Dolu pri Hrastniku. Podobno kot Celjani pa imajo tudi rumeno-modri veliko težav s poškodbami.

Poleg Rapotca, ki je zaradi poškodbe kolena igralsko zgodbo bržkone končal in se bo očitno že pri 34 letih posvetil trenerskemu poklicu, sta odsotna najboljši igralec Kopra Aleks Vlah in izkušeni Nejc Poklar. A kljub vsemu so v klubu pred tekmo optimistični in na nek način razbremenjeni. “Igrati s Celjem je pravi užitek. Že v lanski sezoni smo proti prvakom v Bonifiki odigrali odlično tekmo. Resda sta letos ekipi spremenjeni, a naredili bomo vse, da se spet predstavimo v dobri luči,” je pred tekmo povedal Tržačan v vratih Kopra Thomas Postogna. Nekaj več optimizma je vnesla tudi zmaga v Dolu pri Hrastniku, a Celjani so neka povsem druga rokometna dimenzija. “Nasprotnikovo igro smo natančno analizirali. Vemo, da nas čaka težko delo. Ne nazadnje so v klub pripeljali francoskega zvezdnika in svetovnega šampiona Williama Accambreya. A tudi mi imamo svoje načrte,” je še zaključil koprski čuvaj mreže.

Rumeno-modri si drevi želijo polnih tribun, tekmo pa bo neposredno prenašala tudi TV Slovenija.


Najbolj brano