Matej Arčon se bo potegoval za tretji županski mandat v Novi Gorici

Matej Arčon za nov županski mandat kot glavno nalogo napoveduje vzpostavitev poslovne cone Kromberk. Med prioritetami so sodelovanje čez mejo, razvoj turizma in projekti z denarjem EU.

Matej Arčon Foto: Leo Caharija
Matej Arčon Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “V prihodnjih letih bomo začeli največji gospodarski projekt v občini v zadnji letih. Odziv podjetnikov je izjemen, tudi čez mejo,” je Matej Arčon pojasnil, da bo cona v Kromberku njegova prva naloga, če bo izvoljen. Dodal je, da je občina pod njegovim županovanjem uspešna: “Postavili smo temelje razvoja in za kakovost življenja ljudi.”

Da se je brezposelnost skoraj prepolovila, je tudi zasluga občine, ki spodbuja gospodarstvo, je prepričan, obenem pa je poudaril, da so v tem mandatu izvedli 254 naložb, največja je bila centralna čistilna naprava, obnavljali vrtce in šole, delno braniški grad ... Čezmejno sodelovanje je plodno, dodaja. V okviru EZTS so tri občine pridobile deset milijonov evrov, prihodnje leto bodo izvedle svetovni arhitekturni natečaj za ureditev obmejnega prostora.

V prihodnjem mandatu poleg cone Kromberk napoveduje nadaljevanje čezmejnega sodelovanja, razvoj turizma, uresničitev projektov z denarjem EU, gradnjo bazena, ureditev tržnice, Laščakove vile, Prvomajske ulice, Cankarjevega naselja v Novi Gorici, tehniškega muzeja v Lokovcu, prevoze za starejše in varovana stanovanja ter sto stanovanj za mlade in socialno šibke. “Naša vizija je zelena in napredna občina, v kateri ljudje dobro živijo.”


Najbolj brano