Takšni obračuni so vedno dobrodošli

Žreb je v prvi tekmi sezone nasproti postavil sosedski moštvi iz Kopra in Ankarana-Hrvatinov. Srečanje je minilo v znamenju napete predstave in bučnega navijanja v prijetno polni dvorani. Na koncu so višina in izkušnje Koprčank za las prevladale nad uigranostjo in nepopustljivostjo nasprotnic.

Tako je Inga Raić (v skoku) dosegla eno od svojih šestih točk za 
zmagovalno ekipo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tako je Inga Raić (v skoku) dosegla eno od svojih šestih točk za zmagovalno ekipo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Luka Koper : Ankaran Hrvatini 3:2 (19, -18, 18, -21, 8)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 400 sodnika Rok Zajec, Dejan Jovanovič.

Luka Koper: Đukić, Raić 6, Isanović 19, Kušar A. 2, Letnik, Jeretič, Dodič 7, Haupt 1, Kocet, Jović 3, Pešić 10, Cvetanović 14, Kušar S. (L), Simčić (L). Trenerja Dragan Grmača, Žibret Leon.

Ankaran Hrvatini: Krstić, Appolonio 1, Pangerc 8, Angelini 12, Pavić, Cerovac 2, Ćorić 22, Lovšin 9, Trobec 12, Omerdić, Barut, Tozan (L), Medved (L). Trenerja: Sebastjan Mikša, Sebastjan Mavrič.

Tekmo so bolje začele odbojkarice Luke Koper, ki so povedle s šestimi in kasneje tudi s sedmimi točkami prednosti. Ankarančanke so se sicer otresle začetne treme in se potem trudile zmanjšati zaostanek, a so jih domače hitro zaustavile in obdržale varno razliko vse do končnih 25:19. Če je na koprski strani v prvem nizu tudi zaradi izkušene povratnice Marine Cvetanović odlično deloval blok, pa je povprečno nižja ankaranska ekipa stavila na uigranost in odzivnost. Slednje je v drugem nizu začelo dajati prve sadove in ob dobrem servisu so vijolično-črne ušle na pet točk prednosti (6:11). Tedaj so morale gostiteljice loviti zaostanek, a je v končnici niza razigranim nasprotnicam uspevalo prav vse in so zlahka izenačile na 1:1.

Če so Koprčanke slabše začel drugi niz, pa te napake v tretjem niso ponovile. Nasprotno. Tokrat je v začetnih točkah zbranost popustila dekletom Ankarana. Luka Koper je povedla s 7:1 ter povsem nadzirala potek tekme do izida 15:8. Potem pa se je zataknilo, sprejem Koprčank je začasno odpovedal in gostje so se približale na 17:14. Nalet varovanke ankaranskega trenerja Sebastjana Mikše sta v naslednjih dveh točkah zaustavili glasna glasba in sodniška odločitev, domače odbojkarice pa so spet ujele zmagovalni ritem in niz varno pripeljale do konca.

Uvod četrtega niza je bil kopija drugega, kakovost predstave pa je zaradi obojestranskih nihanj pri sprejemu malce padla. Obe ekipi sta tedaj točke zbirali predvsem zaradi nepotrebnih napak nasprotnic. Po vodstvu domačink z 11:8 se je dvoboj spet razvnel, Ankarančanke so ponovno začele mleti in kar naenkrat je bilo na semaforju 15:17. Koprčanke so odgovorile z delnim izidom 4:0, toda sledil je še en preobrat gostujoče ekipe, ki je v končnici zlahka prišla do izenačenja na skupnih 2:2

V skrajšanem petem nizu se je najprej zdelo, da domačinkam že teče voda v grlo, toda zalegla je pravočasna minuta odmora ob izidu 2:4. Igralke Luke Koper so potem prešle v prednost, povedle z 9:6 in nato naskok le še povišale do sladke končne zmage.

Pohvale pa si zaslužijo tudi gledalci, ki so napolnili tribune dvorane OŠ Koper in ustvarili pravi navijaški ambient, tako da so celo obiskovalci sosednje košarkaške tekme prišli pokukat, kaj se v sosednjem prostoru dogaja.

Dragan Grmača, trener Luke Koper: “Prve tekme so vedno težke, saj še nismo dovolj uigrani, pa še lokalni derbi ima svoj naboj. Naša največja težava je bila, da nismo imeli kontinuitete na servisu, medtem ko so jo Ankarančanke imele.”

Sebastjan Mikša, trener Ankarana-Hrvatinov: “Morda kakovost igre ni bila najboljša, saj je bila trema na istrskem derbiju prisotna na obeh straneh. Čestital bi nasprotnicam. Z osvojeno točko sem lahko več kot zadovoljen, ampak obenem vem, da bi bilo lahko še bolje.”

Marina Cvetanović, igralka Luke Koper: “Sem najbolj zadovoljna na svetu. Toliko emocij kot danes že dolgo nisem doživela. Vrnitev domov, tekma pred polno dvorano, pa še lokalni derbi, trema prve tekme … Ti dve točki sta vredni več kot marsikaj drugega.”

Nina Pangerc, igralka Ankarana-Hrvatinov: “Smo mlada ekipa, manjka nam izkušenj, a vidimo, da se nam obrestuje ves vloženi trud. V pripravljalnem obdobju smo res trdo delale. Tokrat nam je le malo zmanjkalo, ampak že na naslednji tekmi bomo pokazale, kaj znamo.”


Najbolj brano