Žganjekuha z bogato zgodovino

V Brkinih kuhajo žganje zagotovo že več kot 110 let, a prvi uradni dokument, ki priča o žganjekuhi na tem območju, je prav iz leta 1908. Hrani ga družina Miše iz Sabonj. Visoko obletnico so v Turistično informacijskem centru Ilirska Bistrica obeležili s posebnim polnjenjem slivovca, saj po njem povprašuje ...

Matjaž Miše je ponesen na 36-litrski kotel, v katerem doma še 
vedno kuhajo slivovec. Foto: Petra Mezinec
Matjaž Miše je ponesen na 36-litrski kotel, v katerem doma še vedno kuhajo slivovec. Foto: Petra Mezinec

Ideja o posebni polnitvi ob 110. obletnici začetka uradne žganjekuhe v Brkinih se je porodila v Društvu brkinskih sadjarjev, ki mu predseduje prav Matjaž ...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano