Bandelli: “Po zakonu lahko naredim, kar hočem”

Minister Marko Bandelli se je, da bi se izognil gneči, na otroško prireditev v Maribor peljal z modrimi lučmi. Zakaj, nam včeraj po seji vlade ni želel pojasnjevati, ker da za to ni nobene potrebe. “Po zakonu lahko naredim, kar hočem,” je nato pristavil.

Marko Bandelli  Foto: STA
Marko Bandelli  Foto: STA

LJUBLJANA > Prejšnji teden je minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Marko Bandelli z utripajočimi lučmi na teren hitel dvakrat, je poročala televizija Pop TV. Najprej na kongres občin v Rimske Toplice, dan zatem pa v Maribor na tekmovanje zimskih športnikov in osnovnošolcev.

Bandelli je kot minister v krogu oseb, ki imajo službene avtomobile opremljene s svetlobnimi signali in jih lahko v skladu s predpisi o varovanju tudi uporabljajo. Ali jih lahko uporabljajo kadar koli se jim zahoče, se je javnost spraševala že pred mesecem dni, ko si je predsednik DZ Dejan Židan z utripajočimi lučmi večkrat utiral pot med Prekmurjem in Ljubljano. Po tistem se je Židan zagovarjal, da on na zadnjem sedežu opravlja delo, piše elektronska sporočila in se pogovarja po telefonu, dogajanje na cesti pa je v domeni njegovega šoferja.

Marko Bandelli

minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo

“Po zakonu lahko naredim, kar hočem.”

Dogodek z Bandellijem, ki meni, da lahko po zakonu “dela, kar hoče”, včeraj ni šel mimo vlade. Ministrica za infrastrukturo in Bandellijeva strankarska kolegica Alenka Bratušek je potrdila, da so se na seji pogovarjali tudi o uporabi svetlobnih signalov na službenih vozilih.

Ministri imajo avtomobile opremljene z lučkami, da bi jih uporabili, ko so na nujni vožnji, od vsakega ministra posebej pa je odvisno, kdaj oceni, da je na nujni vožnji, je pojasnila Bratuškova. “Danes je bil na vladi posebej izražen apel, da naj jih uporabljamo res samo takrat, ko je to nujno potrebno, in sama se s tem strinjam,” je dodala.


Najbolj brano