Več posluha za ljudi in podjetja

Razvoj gospodarstva in pomoč podjetnikom, posluh za ideje, predloge in potrebe občank in občanov, razvoj podeželja in posluh za potrebe mladih so glavne prioritete kandidatke SDS za novogoriško županjo mag. Elene Zavadlav Ušaj.

Mag. Elena Zavadlav Ušaj
Mag. Elena Zavadlav Ušaj 

NOVA GORICA > Elena Zavadlav Ušaj, 47-letna magistra upravnih znanosti, dela v javnem sektorju, a pravi, da nima tega občutka, saj se pri svojem delu na Agenciji RS za javnopravne evidence in storitve ves čas ukvarja s področjem podjetništva. Slednje je tudi področje, ki se mu bo, če bo izvoljena za županjo, najbolj posvetila. “Občinska uprava mora nuditi podporo gospodarstvu. Znižati je treba nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, omogočiti odlog plačila komunalnega prispevka in subvencionirati obrestne mere kreditov,” našteva in dodaja, da ima v programu tudi postavitev obrtne in logistične cone na robu mesta in razvoj Trnovsko-Banjške planote. “Na prvem mestu morajo biti občanke in občani, s katerimi mora občinska uprava več komunicirati in jim dati možnost, da se slišijo njihovi predlogi, potrebe, težave in ideje,” poudarja.

Kot dodaja, je treba več pozornosti dati mladim in starejšim. “Zagotoviti je treba več štipendij, omogočiti stanovanjsko politiko, da bodo mladi lažje prišli do novega doma, in večnamenski prostor za kreativno druženje.” Obljublja širitev mreže dnevnih centrov za starejše in obseg zdravstvene oskrbe in medsebojne pomoči. V občini vidi priložnost tudi za razvoj športnega turizma, tako na Lokvah kot z ureditvijo športnega centra na Ajševici in razvojem kajakaškega centra. Ker meni, da je bila kultura v zadnjih letih zapostavljena in Nova Gorica kandidira za evropsko prestolnico kulture, meni, da mora mesto dobiti nov kulturni center.


Najbolj brano