V novi številki Primorskih novic preberite

“To je res zelo zelo dobra novica za občino,” je postojnski župan Igor Marentič pospremil odločitev Vrhovnega sodišča RS, ki je glede odmere nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za območje Počka razsodilo v prid občine. Ministrstvo za obrambo je občini na podlagi sodbe za leta 2013, 2014 in 2015 dolžno plačati 1,3 milijona evrov.

Vadišče Poček Foto: Veronika Rupnik Ženko
Vadišče Poček Foto: Veronika Rupnik Ženko

Minister Bandelli z utripajočimi lučmi na prireditev za otroke

Minister Marko Bandelli se je, da bi se izognil gneči, na otroško prireditev v Maribor peljal z modrimi lučmi. Zakaj, nam danes po seji vlade ni želel pojasnjevati, ker da za to ni nobene potrebe. “Po zakonu lahko naredim, kar hočem,” je nato pristavil.

Za zdaj trije kandidati, ki bi nasledili Terčona

Sežano bo prihodnja štiri leta vodil drug župan, Davorin Terčon namreč po treh mandatih ne bo več kandidiral. Za zdaj so naskok na županski stolček napovedali trije: Andrej Sila, David Škabar in Jožko Čuk.

Kaj bo z izolskim avtokampom Jadranka?

Na izolski občini pravijo, da si takšnega stanja in vsebine, kot je trenutno v izolskem avtokampu Jadranka, ne želijo. Območje bi raje namenili za šport in rekreacijo. Predstavnik lastnika kampa Miroslav Koljenšić pa odgovarja, da je pripravljen na različne dogovore, le da naj bodo dokončni in usklajeni z vsemi akterji.

Cerkno z novo progo za super G

Hotel Cerkno je ta mesec začel predprodajo smučarskih vozovnic po znižanih cenah. Z njo je zadovoljen. Veliko manj pa z zapleti, ki se z Eto še vedno nadaljujejo glede prostora, na katerem bi Etinim delavcem in obiskovalcem bodočega trgovskega centra uredili skupni uvoz.

Nekdanji direktor Dernič: “Nikakor ne priznavam!”

Tudi nekdanji direktor izolske bolnišnice Jani Dernič ni priznal, da je pred petimi leti zlorabil položaj in mimo javnega naročila oddal posel sterilizacije bolnišnične opreme posredniku, ki naj bi ob tem mastno zaslužil. Dopisovanje s posrednikom je za Derniča očitno obremenilno, saj njegov odvetnik predlaga, naj sodišče vse dokaze iz računalnikov in strežnika izloči.

S kolažem nad vojne

Kiparka in intermedijska umetnica Metka Zupanič na razstavi v Galeriji Gong v Solkanu predstavlja svoj zadnji projekt Re-destrukcija, v katerem s pomočjo kolažev problematizira obsesivno militantnost sodobne družbe. Razstava bo na ogled do konca oktobra.

Kolesar Borut Božič o tekmovalni preteklosti in prihodnosti

V letu, ko je slovensko kolesarstvo spet premaknilo nekaj mejnikov, je tekmovalno pot sklenil Borut Božič. Idrijčan se je pred devetimi leti v anale zapisal z etapno zmago na dirki po Španiji, v karavani pa je opravljal vlogo sprinterskega aduta, specialista za klasike in cenjenega pomočnika. Tudi v prihodnje bo ostal v svetu kolesarstva, o katerem je spregovoril po vrnitvi s svetovnega prvenstva v Innsbrucku, kjer je pomagal selektorju Andreju Hauptmanu. Jutri objavljamo intervju z Božičem.

Ob 50. letnici jadralne regate Barkolana je čas tudi za pogled v zgodovino

Danes so organizatorji jubilejne najbolj množične jadralske regate v Sredozemlju zabeležili 2000. prijavljeno jadrnico, kar daje slutiti, da bo presežen lanski rekord. Ob pol stoletja Jesenskega pokala je tudi čas za take in drugačne spomine.


Najbolj brano