Priložnost za novo prihodnost

“V lokalnem okolju je treba delati za dobro ljudi in okolja, ne glede na politično pripadnost. V tem duhu načrtujem delovati tudi naprej,” pravi Tina Gerbec, kandidatka SD za županjo Kanala.

Tina Gerbec Foto: Nace Novak
Tina Gerbec Foto: Nace Novak

KANAL OB SOČI > 39-letna univerzitetna diplomirana politologinja Tina Gerbec s Srednjega, ki zadnja leta živi v Kanalu ob Soči, je direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica. Zadnjih pet let je bila občinska svetnica SD, vodila je odbor za gospodarstvo, prostorsko planiranje in varstvo okolja.

Za kandidaturo se je odločila, ker verjame, da ima občina velik potencial, marsikatera priložnost pa ni bila izkoriščena. Pri kandidaturi sta jo podprli tudi stranki SMC in Desus. Njen program je usmerjen v področja, ki so bila v zadnjih letih zanemarjena. Gre za skupen program vseh treh strank, ki temelji na izboljšanju pogojev za gospodarski razvoj in ustvarjanju pogojev za razvoj turizma.

“Tu smo v primerjavi z nekaterimi bližnjimi občinami precej zaspali,” je prepričana kandidatka za županjo, ki med prioritete postavlja še večji posluh za vse generacije in povečanje vloge krajevnih skupnosti, pri čemer je poudarila, da v KS Kambreško deluje že dvanajst let. Kot pomembno je izpostavila tudi povečanje zahtev občine do velikih gospodarskih subjektov na tem območju in skrb za okolje.

“Nujno je treba začeti z urejanjem obrtne cone, izboljšati črpanje evropskih sredstev in poskrbeti za bolj učinkovito porabo proračunskega denarja, pa tudi spremeniti odnos občinske uprave do občanov. Biti mora prijazna do ljudi,” je še povedala. V primeru izvolitve, o čemer njeni podporniki ne dvomijo, bo poklicna županja, ker meni, da ta zaposlitev terja celega človeka.


Najbolj brano