Kandidat Levice za koprskega župana je Alan Medveš

Stranka, ki je v koprskem mestnem okraju na zadnjih državnozborskih volitvah zmagala, bo župana Popoviča izzvala z Alanom Medvešom. Levica je ohranila zelo kritično držo do aktualne koprske oblasti.

Koprska Levica na letošnjih volitvah (z leve) - Pavle Plahutnik, 
Maja Tašner Vatovec, Alan Medveš, Clio Diabate in Matej Tašner 
Vatovec. Foto: Denis Sabadin
Koprska Levica na letošnjih volitvah (z leve) - Pavle Plahutnik, Maja Tašner Vatovec, Alan Medveš, Clio Diabate in Matej Tašner Vatovec. Foto: Denis Sabadin

KOPER > “Napočil je čas za drugačno politiko, ki bo skrbela za vse in ne le za peščico. Koper se je v zadnjih štirih mandatih spremenil, a Koper ni le mesto, temveč tudi podeželje. Najprej bomo povrnili avtonomijo krajevnim skupnostim, reorganizirali občinski proračun in poskrbeli za smotrno in uravnoteženo porabo javnih sredstev,” je povedal Alan Medveš, kandidat Levice za koprskega župana. 40-letnik, ki se ukvarja z zavarovalništvom, prihaja iz Škocjana, v politiko se je vključil pred desetimi leti s stranko Zares, na junijskih volitvah je kandidiral v Izoli, sicer pa je aktiven v raznih društvih.

V Levici, ki je v občinskem svetu ena najvztrajnejših opozicijskih skupin, največ kritike usmerjajo v netransparentno delovanje občinske uprave, ki služi samo ozkim interesom krogov te oblasti, pravijo. “Borili se bomo proti vsem oblikam prekarnih zaposlitev in zaposlitev prek zunanjih izvajalcev v občini in vseh javnih zavodih, načrtujemo vzpostavitev prehranske samooskrbe, Luki Koper pa bomo zagotovili ekološko in socialno vzdržen razvoj,” še dodaja Medveš, ki ga je na Vergerijevem trgu, le 20 metrov od sedeža MO Koper na Verdijevi ulici, podprl tudi glavni koordinator Levice Luka Mesec.

Kandidatne liste za občinski svet še niso dokončno sestavili, jasno je le, da bosta ob Medvešu na prvih mestih še dosedanja vodja svetniške skupine Maja Tašner Vatovec in Pavle Plahutnik. Za Levico bodo kandidirali tudi kulturnica Jasna Čebron, nekdanji sindikalist Jadran Čalija, poslanec Matej Tašner Vatovec (“S Čudolandio imamo dokončen dokaz, da je Koper postal le nekakšna dnevna soba župana in njegovega ozkega kroga,” je izjavil) in prva temnopolta kandidatka v Kopru Clio Diabate, sicer tudi članica italijanske narodne skupnosti.

Čeprav je njihov kandidat manj prepoznaven, v Levici pričakujejo uvrstitev v drugi krog županskih volitvah. Kampanjo bodo izvajali predvsem na terenu, zglasiti se želijo v vseh krajevnih skupnostih.

Preberite še:

Mišič Popoviču očita strahovlado in maščevalnost

Želi si spremembe sistema upravljanja občine

SD v Kopru v boj za županski stolček z Marijanom Križmanom


Najbolj brano