Bojan Drevenšek kandidat SD za piranskega župana

Za županski položaj v piranski občini se bo potegoval 58-letni ekonomist Bojan Drevenšek iz Lucije, nosilci kandidatnih list pa bodo Peter Bossman v Luciji, Vojka Štular v Portorožu, Alen Radojkovič v zaledju in v Piranu poslanka Meira Hot.

Za županski položaj v piranski občini se bo potegoval 58-letni 
ekonomist Bojan Drevenšek iz Lucije. Foto: Arhiv SD Piran
Za županski položaj v piranski občini se bo potegoval 58-letni ekonomist Bojan Drevenšek iz Lucije. Foto: Arhiv SD Piran

PIRAN > “Sem strokovnjak na področju gradbenega inženiringa, v moje zanje in verodostojnost pa med drugim zaupa slovensko pravosodje, saj sem že od leta 1991 tudi sodni cenilec gradbene stroke,” je povedal Bojan Drevenšek na današnji novinarski konferenci.

“Odločitev za kandidaturo ni bila enostavna, bila pa je dobro premišljena,« je poudaril. »Zavedam se, da je vodenje občine izjemno zahtevna naloga, saj sem pozorno spremljal občinske projekte in njene razvojne načrte. Vem, kako trdo delo čaka prihodnjega župana, verjamem pa, da imam dovolj znanja, energije in izkušenj, da bom lahko dobro vodil skupnost in da sem dovolj sposoben in učinkovit menedžer, da bom znal poskrbeti za blaginjo občine,” je dodal.

“Moja stroka je gradbeni inženiring in v vsakem trenutku bom imel nadzor nad vsako opeko in vsakim centom javnega denarja, ki bo šel v investicije. Ko gre za gradnje, bo imel vsak občan v vsakem trenutku odgovor na vprašanja, zakaj to, zakaj tam, zakaj toliko,” je poudaril. Česa bi se najprej lotil kot župan v piranski občini? “Garažna hiša za domačine v mestu Piran!” je odgovoril in še dodal, da bo treba ob tem zaključiti že začete projekte Zdravstveni dom Lucija in neprofitna stanovanja na Košti ter sprožiti postopek za začetek prenove ali novogradnje vrtca v Luciji. Na vprašanje, od kod bo dobil denar za vse te projekte in kakšno je njegovo stališče do zadolževanja, pa je pojasnil, da kot podjetnik ve, da zadolževanje samo po sebi ni dobro ali slabo, le pametno ali nespametno.


Najbolj brano