“Za Koper enakih možnosti”

V koprski SD se bodo po štirih letih spet potegovali za župana in stole v občinskem svetu, tokrat s sloganom Za Koper enakih možnosti, da bodo vsi lahko enakovredno sodelovali z županom. Njihov kandidat bo 65-letni Marijan Križman, ki je bil že koprski svetnik pa tudi poslanec.

Kandidat za koprskega župana Marijan Križman z ekipo. Foto: Mirjana Cerin
Kandidat za koprskega župana Marijan Križman z ekipo. Foto: Mirjana Cerin

KOPER > Marijan Križman se je za tak korak odločil po tehtnem premisleku. “Iskali smo drugega kandidata. Kandidature marsikdo ni sprejel, ker se zaradi nizkega nivoja v času volitev ne želi izpostavljati,” je pojasnil na včerajšnji novinarski konferenci. V igri je bila tudi Natalija Gulič, ki se je stranki pridružila marca, in je prepričana, da je Križman odličen kandidat, ker je izkušen in zna poslušati. Čeprav so svoje vrste osvežili z novimi obrazi, tudi z nogometnim trenerjem Oliverjem Bogatinovom, na prvih štirih mestih seznama za občinski svet poleg Križmana in Guličeve najdemo znani imeni - Mladena Čehovina in Mojco Kleva Kekuš.

O rezultatu, ki ga bodo dosegli 18. novembra, niso želeli ugibati. “Zadovoljni bomo, če bomo v svetniških klopeh lahko omogočili demokratičen način odločanja oziroma pripravili 'teren' za izboljšanje razmer v občini. Potem bodo na višjih mestih našega seznama tudi nova imena,” je menil Križman. Mojca Kleva Kekuš se nadeja dovolj glasov, da se bodo lahko zoperstavili resnično slabim odločitvam zdajšnje oblasti. Z zaledjem v prestolnici ter lastnimi ministri in poslanci imajo dobro izhodišče. Poleg sociale stavijo na sprejem občinskega prostorskega načrta, “da bodo vsi vedeli, kje in kaj bo občina gradila, ne samo župan in občinska uprava”, na avtonomnost KS, revitalizacijo in obnovo mestnega jedra, saj “občina še ni zamenjala starih vodovodnih in kanalizacijskih cevi, niti na Brolu, ki ga pred volitvami preureja”. Prizadevali si bodo za participatorni proračun, podporo vseh športnih klubov, oživitev intelektualnih krogov, boljše pogoje za obrtnike in podjetnike ter za manj hrupa in izpustov iz Luke Koper.


Najbolj brano