MZT Skopje hvali Primorsko

Ob 18. uri bo drugo domačo tekmo v sezoni 2018/19 lige ABA 2 odigrala Sixt Primorska, ki jo nato v soboto čaka tudi prva tekma državnega prvenstva.

Ekipa Sixt Primorska Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ekipa Sixt Primorska Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Primorska gosti makedonsko moštvo MZT Skopje Aerodrom, ki je prav tako kot njihovi gostitelji še neporaženo, prav tako pa sodi v najožji krog favoritov za napredovanje v elitno skupino lige ABA. Oziroma za vrnitev, saj je v njej (ne prvič) nastopala minulo sezono, ko je zasedla zadnje, 12. mesto in izpadla. Skopje je izgubilo tudi makedonski državni naslov, pred tem je bilo šest let zapored absolutni vladar. MZT je v uvodu sezone z 92:79 ugnal domžalske Helios Sunse, za tem pa Borac iz Čačka (82:57). Med četverico najučinkovitejših košarkarjev v ligi najdemo kar dva člana MZT. To sta 24-letni ameriški branilec James Woodard (22,5) in leto dni starejši srbski krilni center Andrija Bojić (19,5). Slednji je s povprečno 18,5 točkami na tekmo trenutno najboljši strelec svoje ekipe, medtem ko prvi najbolj obvlada odvzem žoge v ligi (4,5). Med igralci MZT sta v slovenski ligi igrala Ljubomir Mladenovski, ki je bil v minuli sezoni soigralec Luke Vončine in Žana Marka Šiška pri ljubljanski Iliriji, Ive Ivanov pa je v sezoni 2015/16 branil barve novomeške Krke. “Po posnetkih in informacijah sodeč je Primorska najresnejši kandidat za prvo mesto. Že s to ekipo bi lahko igrala v elitni skupini lige, saj imajo odlično zapolnjena vsa igralna mesta in vrhunsko centrsko linijo,” koprski ekipi laska trener Skopja Đorđi Kočov, ki dodaja: “Imajo tudi slabosti v igri, kot vse ekipe, in to bomo skušali izkoristiti.”

Najučinkovitejši košarkar lige je (indeks 27,5) krilni center Sixt Primorske Marko Jagodić-Kuridža. Koprska ekipa je v uvodnih krogih ugnala Sutjesko s 93:66, v gosteh pa Spars s 69:54. “Čaka nas nova negotova tekma. Ekipa MZT Skopja Aerodroma v Koper prihaja po dveh vrhunskih predstavah. V tekmo bo treba vstopiti samozavestno. Igramo na domačem parketu, zato bomo morali pokazati največ, česar smo sposobni, v kolikor se želimo prebiti do uspeha,” pravi trener domače ekipe Jurica Golemac.


Najbolj brano