Zakaj prestavljajo operacije?

V Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca Nova Gorica bodo danes javnosti pojasnili, zakaj so prestavili vrsto že naročenih posegov na oddelku abdominalne kirurgije. Temeljni razlog naj bi bilo pomanjkanje medicinskih sester.

Pred nekaj meseci so v bolnišnici mirili, da pomanjkanje medicinskih sester ni alarmantno. Danes prestavljajo operacije.  Foto: STA
Pred nekaj meseci so v bolnišnici mirili, da pomanjkanje medicinskih sester ni alarmantno. Danes prestavljajo operacije.  Foto: STA

ŠEMPETER > Javnost je bila neprijetno presenečena nad novico, da naj bi se novi vodja kirurške službe v bolnišnici Danijel Bešič Loredan odločil za preložitev nenujnih abdominalnih operacij na obdobje po 15. novembru.

Razlog za ukrep naj bi bilo pomanjkanje medicinskega osebja na oddelku. To je tako pereče, da zavod ne more več zagotavljati kakovostnih storitev. Nujne operacije naj bi še naprej izvajali.

Za dodatna pojasnila o tem, ali je to edini razlog za nenavadni ukrep, kako resen je kadrovski problem in ali se podobni ukrepi obetajo še na kakšnem drugem oddelku, smo se obrnili na vodstvo bolnišnice. Tam pa so pojasnili, da bodo na vprašanja odgovarjali na današnji novinarski konferenci.

Da v šempetrski bolnišnici močno primanjkuje medicinskih sester, je v javnosti zaokrožilo že poleti. Takrat se je pojavil alarmantni podatek, da primanjkuje 280 medicinskih sester. Vodstvo in sindikat sta takrat navedbe zavrnila. V zavodu pa so priznali, da jim manjka približno 30 medicinskih sester, da se predvsem srednje medicinske sestre na običajne razpise ne prijavljajo ter napovedali, da bodo kader začeli aktivneje iskati.


Najbolj brano