Visoki Pahor je užalostil pesjane

Očitno dež prinaša srečo domači ekipi, saj so ankaransko-postojnski nogometaši na domačem igrišču še neporaženi, prav vsako domačo tekmo pa jih je spremljal dež. V soboto bi bil morda bolj pravšnji remi, a je na koncu priložnost dočakal visoki Jan Pahor.

Maloštevilni gledalci so odločilni trenutek dočakali v sodnikovem dodatku, ko je Jan Pahor (leži) z 
glavo zatresel dekansko mrežo. Foto: Valter Leban
Maloštevilni gledalci so odločilni trenutek dočakali v sodnikovem dodatku, ko je Jan Pahor (leži) z glavo zatresel dekansko mrežo. Foto: Valter Leban

POSTOJNA > Po pričakovanjih je Postojno malo pred začetnim žvižgom mednarodnega sodnika Radeta Obrenovića zajelo močno deževje, ki je seveda vplivalo na igro in na obisk. Kljub prostemu vstopu je bilo gledalcev malo. Ambicije Dekančanov je kazala njihova napadalnejša postavitev.

Tekma ni bila za gledalce nobena poslastica, tudi priložnosti je bilo malo. Več so imeli žogo v posesti Dekančani, ki pa so prevlado prevzeli šele v drugem polčasu. V prvem delu so bili tekaško močnejši borbeni domačini, ki so s tem prikrili marsikatero pomanjkljivost v igri. Oba vratarja večji del tekme nista imela dela. Dekanski Zoki Cevtović je po dobrih 15 minutah prvič posredoval in brez težav ubranil prosti strel z razdalje Patrika Bordona. Lepo priložnost za vodstvo so imeli proti koncu polčasa gostje. Aleks Petrovčič je podal nerazpoloženemu Adnanu Ahmetoviću, ki je slabo sprejel žogo, čeprav je imel pred sabo prazen gol. “V prvem polčasu smo dobro odigrali vse do zadnjih desetih minut, ko bi sami sebi skoraj zakuhali zadetek,” je povedal trener domače ekipe Vlado Badžim.

Ankaran Postojna : Jadran Dekani 1:0 (1:0)

Športni park, gledalcev 56 sodnik Obrenović (Ljubljana) 6,5. Strelec 1:0 Pahor (91). Ankaran Postojna: Matošević 6, Pahor 6,5, Badžim 6, Boateng 6, Tomaz 6, Koval 5,5 (od 63. Dias 5,5), Doći 5,5 (od 46. Agyeman-Badu 6), Humar 6, Slaviero 6, Ardenghi 6, Bordon 6 (od 74. Menegusso-). Trener: Vlado Badžim. Jadran Dekani: Cvetković 6, Zyba 6, Šošterič 6, Lukač 6, Vitezica 6, Stepančič 5,5, Babič 5,5, Petrovčič 6 (od 62. Banovič 5,5), Gajšek 6, Nikolić 6,5, Ahmetović 5,5 (od 77. Nardin-). Trener: Nedžad Okčić.

Rumeni kartoni: Tomaz, Boateng; Nardin, Banovič.

V drugem polčasu so bili večinoma bolj podjetni Dekančani, ki so celo zatresli mrežo. Po natančni podaji Petrovčiča je Luka Stepančič že spustil žogo v mrežo (med nogama vratarja Kristjana Matoševića), vendar je stranski sodnik signaliziral prepovedan položaj. V nadaljevanju je v 72. minuti Robi Gajšek zatresel vratnico, zatem pa je Dejan Banović sprožil strel po tleh, a je bil Matošević zanesljiv. Domači so zaradi poškodbe Benjamina Baduja Agyedmana zadnje minute po opravljenih vseh menjavah igrali z desetimi nogometaši, a so kljub temu v sodnikovem podaljšku zadeli za zmago. Na robu kazenskega prostora je nepotreben prekršek naredil Kevin Nardin, po prostem strelu pa je edini gol na tekmi dosegel hrust Jan Pahor. “Enkrat je tudi za nas prišla ta 90. minuta. Ta klub pokonci držita ravno borbenost in nepopustljivost. Imel sem težave s sestavo ekipe, nekaj igralcev je namreč odšlo. Že za prejšnjo tekmo v Radomljah je bilo težko sestaviti ekipo. Danes menjave niso prinesle želenega, na koncu smo zadeli iz prekinitve, ki je spričo visokih igralcev naš glavni adut. Upam, da se bo za nas prihodnji teden začela neka nova zgodba in da se bomo uspeli skoncentrirati le na nogomet,” je brez pravega zadovoljstva govoril trener Badžim. Nezadovoljen je bil trener Dekanov Nedžad Okčić: “Smo razočarani. Na težkem igrišču smo imeli žogo več v posesti, Ankaran pa je izkoristil trenutek, ki smo ga pričakovali - prekinitev in skok. Dali smo vse od sebe, želeli smo zmagati, odigrali smo dobro tekmo, bili boljši v polju, žal pa sreča ni bila na naši strani.”


Najbolj brano