Projekt Srce za tačke prinaša tudi cenejše sterilizacije in kastracije

Spletni portal Pes moj prijatelj je v tednu, ko obeležujemo svetovni dan živali (4. oktober) pripravil velik humanitarno-ozaveščevalni projekt Srce za tačke, ki ga med drugim spremlja akcija cenejših sterilizacij in kastracij pri osmih slovenskih veterinarjih. V izolskem Veterinarskem centru Lara jih bodo po nižji ceni izvajali ves prihodnji teden.

V izolskem Veterinarskem centru Lara bodo ves prihodnji teden 
(vključno s soboto) veljale 30 odstotkov nižje cene sterilizacije in 
kastracije. Foto: Zdravko Primožič/FPA
V izolskem Veterinarskem centru Lara bodo ves prihodnji teden (vključno s soboto) veljale 30 odstotkov nižje cene sterilizacije in kastracije. Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Že od začetka tedna je na spletnem portalu Pes moj prijatelj, ki združuje ljubitelje živali, moč spremljati niz člankov in aktivnosti, katerih cilj je spodbujanje posvajanja iz zavetišč in pomoči društvom za zaščito živali.

Tudi letos projekt Srce za tačke spremlja akcija cenejših sterilizacij in kastracij, v kateri sodeluje osem slovenskih veterinarskih ambulant: Noe (Domžale), Usar (Spodnji Duplek), Animalia (Zagorje), Veterinarski center Plevnik (Logatec), Veterina Škarica (Murska Sobota), Veterinarska postaja Kočevje, Veterinarska ambulanta Rep (Mokronog), na Primorskem pa izolski Veterinarski center Lara.

V slednjem bodo ves prihodnji teden veljale 30 odstotkov nižje cene sterilizacij in kastracij živali. Sodeč po preteklih izkušnjah bo zanimanje veliko, zato je priporočljiva čim prejšnja rezervacija termina.

Cenejše sterilizacije in kastracije je v lanski akciji v štirih veterinarskih ambulantah izkoristilo kar 200 skrbnikov psov in muc. “To pomeni, da bo v naslednjih letih v Sloveniji veliko manj nezaželenih rojstev živali, ki bi ostale brez doma in tako životarile nekje ob cesti ali pristale v že tako prepolnih zavetiščih,” poudarjajo skrbniki portala Pes moj prijatelj.

Pri projektu Srce za tačke se povezujejo tudi z družbo Lidl Slovenija. V vseh 52 njihovih trgovinah so že od ponedeljka postavljene zbiralne košare, v katere lahko kupci odlagajo svoj prispevek v obliki hrane za enega od slovenskih društev za zaščito živali oziroma za lokalno zavetišče.


Najbolj brano